Arabia Saudită va investi peste 133,34 miliarde de dolari în infrastructura de transport

Arabia Saudită va investi peste 133,34 miliarde de dolari în infrastructura de transport

Mohammed bin Salman

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2021

Arabia Saudită va investi peste 500 de miliarde de riali (133,34 miliarde dolari) în aeroporturi, porturi maritime, căi ferate și alte infrastructuri, până la sfârșitul deceniului, pentru a transforma regatul într-un centru al transporturilor și logisticii, a anunțat Ministerul transporturilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul a fost făcut de prințul moștenitor Mohammed bin Salman, care promovează diversificarea economiei pentru a reduce dependența de veniturile vânzărilor de petrol și a crea locuri de muncă, scrie News.ro.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Ministrul Transporturilor, Saleh bin Nasser al-Jasser, a spus în cadrul unui eveniment din Arabia Saudită că strategia include multe mega proiecte, pentru care vor fi alocate peste 500 de miliarde de riali.

Strategia este un nou proiect economic care plasează Riadul în competiție cu Emiratele Arabe Unite, care sunt un centru de afaceri, comercial și de turism în regiune.

Arabia Saudită intenționează să mărească numărul de rutelor internaționale de aviație de la 99 la peste 250, iar  traficului anual total de pasageri se se tripleze de la 103 milioane în 2019 la 330 milioane până în 2030, a declarat Abdulaziz Al-Duauilj, șeful autorității aeronautice.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Rețeaua internațională a regatului este în prezent semnificativ mai mică decât cea a statelor vecine mai mici, EAU sau Qatar, ambele fiind mari huburi de tranzit aerian.

Capacitatea anuală a Aeroportului Internațional King Khalid din Riyadh și a Aeroportului Internațional King Abdulaziz din Jeddah se va extinde fiecare la 100 de milioane de pasageri, , a spus Al-Duauilj.

El a mai spus că regatul își propune să devină un centru global de logistică a transportului aerian de mărfuri, gestionând 4,5 milioane de tone de marfă aeriană pe an, față de 900.000 în 2019.

Arabia Saudită a anunțat recent că va fi lansată o nouă companie națională de transport aerian, ca parte a strategiei, care își propune să facă din regat al cincilea cel mai mare hub global de tranzit aerian de pasageri.

Surse familiare cu planurile au declarat pentru Reuters că noua companie aeriană va viza traficul de tranzit internațional, punând-o în concurență directă cu giganții din Golf Emirates și Qatar Airways.

Celelalte companii aeriene din Arabia Saudită, cum ar fi Saudia, deținută de stat, și filiala sa low-cost lowadeal, operează în principal servicii interne și zboruri punct-la-punct către și dinspre țara cu 35 de milioane de locuitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
arabia saudita
transport