Atenție: Wizz Air refuză să accepte din partea pasagerilor anumite bancnote în euro

Atenție: Wizz Air refuză să accepte din partea pasagerilor anumite bancnote în euro
scris 11 sep 2019

Compania ungară Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România, refuză să accepte din partea pasagerilor, în timpul unor curse, anumite bancnote în euro, personalul de zbor care refuză banii motivând gestul prin faptul că acestea urmează să fie înlocuite cu alte bancnote, noi, și retrase din circulație, chiar dacă sunt însă încă valabile la acest moment.

În cazul de față semnalat este vorba de o bancnotă de 5 euro.

Contactați de Profit.ro din urmă cu peste o lună pentru explicații, reprezentanții companiei aeriene nu le-au prezentat până la acest moment.

Undă verde: Ericsson cumpără cel mai mare producător de antene TV și de comunicații mobile din România CITEȘTE ȘI Undă verde: Ericsson cumpără cel mai mare producător de antene TV și de comunicații mobile din România

Fondată în 2003, Wizz Air operează o flotă de circa 100 de aeronave și asigură peste 600 de rute de la 25 de baze din Europa Centrală și de Est. Compania estimează că va ajunge la o flotă de aproximativ 300 de aeronave până în 2026 și 100 de milioane de pasageri transportați pe an.

În România, compania ungaară low-cost este activă din 2006, în prezent fiind cel mai mare transportator aerian pe piața locală, cu peste 8,3 milioane de pasageri transportați în 2018.

În prima jumătate a acestui an, 4,4 milioane de pasageri au călătorit cu Wizz Air din și spre România, cu 15% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
bancnote
euro