Automobile Dacia a început să producă un nou motor, pentru mărcile din Alianța Renault Nissan. Până azi, la Mioveni au fost fabricate doar motoare oferite și pe modelele Dacia

Automobile Dacia a început să producă un nou motor, pentru mărcile din Alianța Renault Nissan. Până azi, la Mioveni au fost fabricate doar motoare oferite și pe modelele Dacia
scris 4 ian 2019

Uzina de la Mioveni, în care sunt produse automobile Dacia, dar și componente (cutii de viteze și motoare) pentru celelalte mărci din Alianța Renault Nissan, a început producția unui nou motor, de 1.0 litri, pe care îl va expedia către alte uzine din lume.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Reprezentanții Dacia au precizat pentru Profit.ro că producția a început în luna decembrie. 

Uzina mecanică de la Mioveni, în care sunt produse cutii de viteze, motoare și punți, separat de activitatea Dacia, care exportă 65% din producția sa, a început să fabrice un nou motor, care provine din Alianța Renault Nissan și care ar putea echipa inclusiv Dacia. Practic, la Uzina Mecanică nu au fost fabricate până acum decât motoare care au fost oferite și pe modelele Dacia, chiar dacă au fost și exportate.

Primele motoare produse la Mioveni de Renault au fost cele de 1.4 litri și 1.6 litri, aspirate, apoi a fost introdus motorul de 0.9 litri, TCe, primul motor turbo produs în uzină.

FOTO Bosch lansează un nou sistem, care elimină cheile mașinii și blochează în același timp accesul hoților CITEȘTE ȘI FOTO Bosch lansează un nou sistem, care elimină cheile mașinii și blochează în același timp accesul hoților

IG-T 100 este un motor nou lansat de Nissan, pe modelul său Micra, și urmează să fie introdus și pe alte modele din clasele mici ale Alianței.

Caracteristicile sale sunt cilindreea de 999 centimetri cubi, puterea de 100 CP și o greutate redusă. Motorul face parte din noua familie IG de la Nissan, motoare cu injecție pe benzină, upraalimentate cu turbină.

Dacia a prezentat în toamna anului trecut noul motor de 1.3 litri pe care îl va utiliza pe modelele sale, acesta înlocuind vechile 1.2 TCe. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
motor 1.0
productie motoare
mioveni
nissan
micra