Autoritatea privind siguranța auto din SUA a solicitat sprijinul a 12 constructori de mașini în investigația sa privind sistemul Autopilot al Tesla

Autoritatea privind siguranța auto din SUA a solicitat sprijinul a 12 constructori de mașini în investigația sa privind sistemul Autopilot al Tesla
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2021

Autoritatea privind siguranța auto din SUA a solicitat sprijinul a 12 constructori de mașini importanți, în investigația sa privind accidentele în care automobile Tesla care foloseau sistemul de asistență Autopilot au lovit vehicule de intervenție în situații de urgență, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Administrația pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzile Naționale (NHTSA) a trimis scrisori cu întrebări grupurilor General Motors, Toyota Motor, Ford Motor, Volkswagen și altora, în cadrul ”unei analize comparative” cu ”alte vehicule echipate cu sisteme capabile să controleze simultan direcția și accelerația/frânarea, în circumstanțe similare”, scrie News.ro.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

În luna august, NHTSAa deschis o investigație oficială privind siguranța sistemului de asistență a șoferului Autopilot, după 12 coliziuni cu vehicule de urgență.

Investigația acoperă 765.000 de vehicule Tesla americane construite între 2014 și 2021. Sistemul Autopilot al Tesla se ocupă de unele sarcini de conducere și le permite șoferilor să ia mâinile de pe volan pentru perioade lungi de timp.

Tesla afirmă că Autopilot permite vehiculelor să circule, să accelereze și să frâneze automat pe banda lor.

Agenția le-a cerut celor 12 producători de automobile să enumere orice accidente în care a fost angajat un sistem avansat de asistență a conducătorului auto ”oricând într-o perioadă care începe cu 30 de secunde înainte de accident”.

Scrisorile solicită, de asemenea, detalii cu privire la sistemele de asistență a conducătorului auto, care asigură atenția șoferilor și modul în care detectează dacă sunt angajați șoferii.

NHTSA a dat termen unor  producători de automobile să răspundă până pe 3 noiembrie, iar altora până pe 17 noiembrie.

VIDEO Apple a lansat Watch Series 7 CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a lansat Watch Series 7

Agenția a mai cerut producătorilor de autovehicule să detalieze ”strategiile de detectare și reacție la prezența vehiculelor de prim ajutor/de aplicare a legii”.

Pe 31 august, NHTSA a trimis Tesla o scrisoare de 11 pagini cu numeroase întrebări la care compania trebuie să răspundă până pe 22 octombrie, ca parte a investigației sale.

NHTSA a declarat că a fost informată că în cele 12 accidente în care au fost implicate automobile Tesla 17 persoane au fost rănite, iar o persoană a decedat.

La începutul acestei luni, NHTSA a confirmat că investighează, de asemenea, un accident mortal produs pe 26 iulie în New York, în care un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost lovit de un automobil Tesla în timp ce încerca să înlocuiască un cauciuc ​​la vehiculul său.

viewscnt
Afla mai multe despre
auto
sua
tesla