Autoritățile de reglementare americane au trimis citații Tesla în investigația privind tweet-urile lui Musk

Autoritățile de reglementare americane au trimis citații Tesla în investigația privind tweet-urile lui Musk
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2018

Autoritățile federale din Statele Unite au trimis citații Tesla, în cadrul unei investigații prin care vor să afle dacă directorul general Elon Musk a spus adevărul atunci când a afirmat pe Twitter, săptămâna trecută, că a asigurat finanțarea necesară pentru retragerea producătorului de automobile electrice de la bursă, potrivit unei persoane apropiate situației, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News

Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) a solicitat în acest mod informații de la toți directorii Tesla, a spus persoana. Nu este clar ce informații solicită autoritățile, scrie News.ro.

Reprezentanții SEC și cei ai Tesla au refuzat să comenteze.

Mercedes-Benz rămâne liderul mărcilor premium la nivel global, BMW este cel mai profitabil. Cât câștigă pentru o mașină vândută Audi, Mercedes și BMW CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz rămâne liderul mărcilor premium la nivel global, BMW este cel mai profitabil. Cât câștigă pentru o mașină vândută Audi, Mercedes și BMW

Publicația Wall Street Journal (WSJ) a relatat anterior că SEC a făcut solicitări preliminarii pentru a afla pe ce s-a bazat Musk atunci când a scris pe Twitter că ”a asigurat finanțarea” necesară pentru retragerea de la bursă a companiei.

Fox Business Network a relatat la rândul ei că Tesla a fost citată de SEC.

Pe 7 august, Musk a luat prin surprindere investitorii, atunci când a scris pe Twitter că ia în considerare retragerea de la bursă a Tesla la prețul de 420 de dolari pe acțiune, respectiv 72 de miliarde de dolari, care ar fi cu 20% mai mare comparativ cu prețul la care erau tranzacționate titlurile companiei în ziua respectivă.

Într-o postare făcută luni pe blogul companiei, Musk a clarificat că la baza afirmației sale au stat discuțiile cu fondul suveran de investiții din Arabia Saudită.

Citațiile arată că oficiali de rang înalt ai SEC au aprobat investigarea oficială a companiei

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
musk