Autoritățile de reglementare americane au trimis citații Tesla în investigația privind tweet-urile lui Musk

Autoritățile de reglementare americane au trimis citații Tesla în investigația privind tweet-urile lui Musk
scris 16 aug 2018

Autoritățile federale din Statele Unite au trimis citații Tesla, în cadrul unei investigații prin care vor să afle dacă directorul general Elon Musk a spus adevărul atunci când a afirmat pe Twitter, săptămâna trecută, că a asigurat finanțarea necesară pentru retragerea producătorului de automobile electrice de la bursă, potrivit unei persoane apropiate situației, transmite MarketWatch.

Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) a solicitat în acest mod informații de la toți directorii Tesla, a spus persoana. Nu este clar ce informații solicită autoritățile, scrie News.ro.

Reprezentanții SEC și cei ai Tesla au refuzat să comenteze.

Mercedes-Benz rămâne liderul mărcilor premium la nivel global, BMW este cel mai profitabil. Cât câștigă pentru o mașină vândută Audi, Mercedes și BMW CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz rămâne liderul mărcilor premium la nivel global, BMW este cel mai profitabil. Cât câștigă pentru o mașină vândută Audi, Mercedes și BMW

Publicația Wall Street Journal (WSJ) a relatat anterior că SEC a făcut solicitări preliminarii pentru a afla pe ce s-a bazat Musk atunci când a scris pe Twitter că ”a asigurat finanțarea” necesară pentru retragerea de la bursă a companiei.

Fox Business Network a relatat la rândul ei că Tesla a fost citată de SEC.

Pe 7 august, Musk a luat prin surprindere investitorii, atunci când a scris pe Twitter că ia în considerare retragerea de la bursă a Tesla la prețul de 420 de dolari pe acțiune, respectiv 72 de miliarde de dolari, care ar fi cu 20% mai mare comparativ cu prețul la care erau tranzacționate titlurile companiei în ziua respectivă.

Într-o postare făcută luni pe blogul companiei, Musk a clarificat că la baza afirmației sale au stat discuțiile cu fondul suveran de investiții din Arabia Saudită.

Citațiile arată că oficiali de rang înalt ai SEC au aprobat investigarea oficială a companiei

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
musk