Autoritățile europene cer pasagerilor aerieni prudență la transportarea dispozitivelor mobile cu baterii litiu-ion

Autoritățile europene cer pasagerilor aerieni prudență la transportarea dispozitivelor mobile cu baterii litiu-ion
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2017

Autoritățile europene pentru siguranța traficului aerian au cerut companiilor aviatice să reamintească pasagerilor cum să transporte în siguranță dispozitivele electronice cu baterii litiu-ion, în perioada aglomerată a sărbătorilor de iarnă, din cauza riscului de incendiu, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bateriile litiu-ion, care intră în componența unor dispozitive precum laptop-uri, telefoane mobile, tablete și țigări electronice, sunt considerate un risc de incendiu pentru că dacă focul s-ar declanșa în cala unui avion ar fi dificil de stins, scrie News.ro.

”Este important ca operatorii aerieni să își informeze pasagerii că dispozitivele electronice mari trebuie să fie transportate în cabina pasagerilor ori de câte ori este posibil”, se arată într-un comunicat al Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA).

FOTO Norvegienii de la Vard, printre principalii constructori de nave din lume, construiesc la Tulcea primul spărgător de gheață de croazieră hibrid din lume CITEȘTE ȘI FOTO Norvegienii de la Vard, printre principalii constructori de nave din lume, construiesc la Tulcea primul spărgător de gheață de croazieră hibrid din lume

Multe companii aeriene din Europa au adoptat deja proceduri proprii, cum ar fi să spună pasagerilor că laptop-urile nu trebuie transportate în bagajele de cală.

Potrivit EASA, atunci când aceste dispozitive sunt prea mari pentru a fi păstrate în cabină, atunci trebuie închise, protejate de activarea accidentală și împachetate astfel âncât să se evite deteriorarea lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
avioane
baterii