BlackBerry inaugurează un centru de cercetare în domeniul mașinilor autonome

BlackBerry inaugurează un centru de cercetare în domeniul mașinilor autonome
scris 19 dec 2016

BlackBerry deschide astăzi un centru de cercetare în domeniul mașinilor autonome, în contextul în care compania canadiană, care s-a bucurat în trecut de succes pe segmentul telefoanelor mobile, mizează acum pe vânzarea de software, inclusiv către industria auto.

Premierul canadian Justin Trudeau va participa la inaugurarea centrului de cercetare, informează Reuters.

Centrul va fi deschis în orașul Waterloo, provincia Ontario, și se va concentra pe dezvoltarea de soluții tehnologice pentru mașini autonome, în special a sistemului de operare QNX.

“QNX oferă infrastructura necesară pentru construirea unor algoritmi de nivel înalt și pentru obținerea unor date de încredere de la senzorii mașinilor autonome”, spune Sebastian Fischmeister, profesor asociat la Universitatea din Waterloo, care colaborează cu QNX din 2009.

Mașinile autonome Uber nu au respectat culoarea roșie a semaforului. Autoritățile cer suspendarea testelor, dar compania susține că vina este a oamenilor CITEȘTE ȘI Mașinile autonome Uber nu au respectat culoarea roșie a semaforului. Autoritățile cer suspendarea testelor, dar compania susține că vina este a oamenilor

QNX a fost inițial o companie de software de sine stătătoare, fiind cumpărată de BlackBerry în 2010.

În noiembrie, BlackBerry a încheiat un acord de colaborare cu Ford Motor, prima colaborare directă a companiei canadiene cu un producător din industria auto.

BlackBerry mizează pe vânzarea de software, inclusiv către industria auto, după ce a externalizat producția de dispozitive, inclusiv cea de smartphone-uri sub nume propriu, din cauza rezultatelor financiare slabe.

BlackBerry colaborează cu Ford pentru extinderea sistemului de operare QNX Neutrino, certificat pentru utilizarea pe mașinile autonome. Ford lucrează în prezent, la fel ca mulți alți producători, la dezvoltarea unor mașini fără șofer, ambiție care se reflectă într-o relație tot mai strânsă între industria auto și companiile din tehnologie. 

Tot luna trecută, BlackBerry și Ford au primit aprobările necesare pentru a începe testarea unor mașini autonome pe străzile din Ontario.

BlackBeryy spune că poartă discuții și cu alți producători auto pentru eventuale colaborări.

viewscnt
Afla mai multe despre
blackberry
masini autonome
fara sofer. smartphone
sistem operare
ford
centru cercetare
canada
qnx