BMW a primit o amendă de 18 milioane de dolari pentru falsificarea cifrelor de vânzări pe piața din SUA

BMW a primit o amendă de 18 milioane de dolari pentru falsificarea cifrelor de vânzări pe piața din SUA
scris 26 sep 2020

BMW trebuie să plătească 18 milioane de dolari, amendă pentru distribuirea de informații false privind vânzările în anii trecuți, potrivit US Securities and Exchange Commission.

Constructorul german BMW AG a ajuns la o înțelegere cu US Securities and Exchange Commission, autoritatea de supraveghere a pieței de capital din SUA, ca urmare a furnizării de informații incorecte și incomplete cu privire la volumul vânzărilor din SUA.

Potrivit informațiilor oficiale publicate de US SEC, în perioada 2015 – 2019 BMW împreună cu două subsidiare locale au raportat greșit, intenționat, cifrele de vânzări, pentru a reduce diferența dintre realitate și țintele stabilite de companie în planurile anuale. Motivul a fost cel de a menține o poziție de top pe piață, în raport cu concurenții. Mecanismul s-a bazat pe păstrarea, în secret, a unor volume de vânzări, neraportate, numite „banca”, care erau folosite pentru atingerea țintelor interne, lunare, fără legătură cu vânzările reale. În același document al US SEC, se arată că BMW America de Nord a plătit dealerii pentru a raporta eronat vânzări ale unor mașini care erau destinate testelor sau închirierilor. În perioada 2015 – 2017 BMW a raportat eronat vânzările în scopul influențării investitorilor în bonduri emise de companie.

Volkswagen a anunțat prețurile pentru ID.4, mult mai mici decât Tesla Model Y CITEȘTE ȘI Volkswagen a anunțat prețurile pentru ID.4, mult mai mici decât Tesla Model Y

„Companiile care intră pe piețele de capital din SUA pentru a-și crește capitalul au obligația de a furniza informații corecte investitorilor”, transmit reprezentanții SEC. „Prin transmiterea eronată în mod repetat, BMW au înșelat investitorii cu privire la performanțele de retail din SUA și despre cererea pentru vehicule BMW pe piața din SUA, în timp ce solicitau o capitalizare în SUA”.

Biroul US SEC mai precizează că BMW a cooperat pe parcursul investigației, chiar și în condițiile pandemiei, a restricțiilor de călătorie, astfel că a fost luată în calcul această atitudine.

Potrivit US SEC, BMW a încălcat prevederile mai multor acte normative, astfel că amenda, agreeată de BMW AG și de cele două subsidiare a fost stabilită la 18 milioane de dolari.

O faptă similară, comisă de Fiat Chrysler Automobiles, a fost sancționată în urmă cu un an cu 40 de milioane de dolari, de autoritățile americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
cifre vanzari
piata auto