BMW și Great Wall vor construi o uzină în China destinată mărcii MINI

BMW și Great Wall vor construi o uzină în China destinată mărcii MINI
scris 1 dec 2019

BMW Group a anunțat că va construi o uzină în China, împreună cu partenerii de la Great Wall, fiind destinată mărcilor MINI și cele ale partenerilor chinezi.

BMW și compania chineză Great Wall, care au împreună afaceri în cadrul unor companii de tip joint-venture în China, au anunțat că intenționează să construiască o nouă uzină, cu o capacitate de 160.000 de autovehicule anual. Acolo vor fi produse mașini MINI, dar și modele Gat Wall, pentru piața chineză. Investiția a fost estimată la 650 milioane de euro și ar trebui să fie finalizată în 2022, după cum anunță compana germană.

Noua fabrică BMW - Great Wall va fi deținută de o companie nouă, Spotlight Automotive, și va fi amplasată în Zhangjigang, în apropiere de Shangahi. Numărul de angajați se va ridica la aproximativ 3.000.

Gat Wall Motors este una dintre cele mai mari companii de autovehicule din China și cel mai mare producător de SUV și pick-up-uri din această țară. Deține mărcile Great Wal, Haval și WEY, dar furnizează mașini și pentru marca Ora, care produce vehicule electrice.

GALERIE FOTO Papa Francisc a primit cadou la Vatican un Duster 4x4 de la directorul Dacia CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Papa Francisc a primit cadou la Vatican un Duster 4x4 de la directorul Dacia

Reprezentanții BMW au declarat că Great Wall este un partener foate bun, deoarece are experiență în electromobilitate și industrializare. Nu a fost detaliat însă care dintre modelele MINI vor fi produse, însă este posibil să fie vorba despre noul Mini electric, care va fi fabricat și în Marea Britanie, în uzina din Oxford.

În prezent, în industria auto din China se produc o serie de transformări, ca urmare a impunerii de noi limite de emisii de autorități.

Parteneriatul dintre BMW și Great Wall a trecut printr-o perioadă de incertitudine în vara acestui an, când autoritățile chineze nu au vrut să aprobe construirea uzinei, din cauza unei rate de utilizare prea mici, în cazul uzinei propuse.

BMW mai are un parteneriat în China cu Brilliance Automotive, în cadrul căruia sunt fabricate modelele mărcii BMW. Anul trecut, compania germană a anunțat că va plăti 3,6 miliarde europentru a-și crește participarea în cadrul acestui joint-venture și a prelua controlul.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
great wall