BMW și MINI se bat cu Tesla și Porsche, la Transylvania Classic, competiție pentru vehicule istorice și mașini electrice

BMW și MINI se bat cu Tesla și Porsche, la Transylvania Classic, competiție pentru vehicule istorice și mașini electrice
scris 19 aug 2020

Concursul de vehicule istorice Transylvania Classic, care se desfășoară în fiecare an în Sibiu, pe Transfăgărășan și pe șoselele din Mărginimea Sibiului, va avea și în acest an o secțiune dedicată vehiculelor electrice, una care se anunță extrem de disputată. BMW a anunțat că aruncă în luptă modelele i3 și MINI Cooper SE, pentru a se bate cu Porsche Taycan, Tesla Model 3, dar și cu alte mașini electrice.

Cel mai important eveniment dedicat mașinilor de epocă va avea loc în intervalul 20 – 22 august la Sibiu, acesta fiind etapă oficială în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA). Un punct de atracție pentru public este secțiunea de vehicule electrice, care este în acest moment cea mai mare competiție din România dedicată automobilelor electrice.

La acest eveniment, BMW anunță că va avea cel puțin cinci echipaje, care vor participa cu modelele electrice BMW i3 și MINI Cooper SE. Potrivit organizatorilor, sunt așteptate peste 20 de echipaje pe mașini electrice, dintre care cel puțin cinci vor concura pe modelele electrice ale BMW Group: BMW i3 și MINI Cooper SE. Celelalte automobile electrice care s-au înscris în competiție sunt la fel de spectaculoase: Porsche Taycan, Tesla Model 3, Jaguar I-Pace, alături de modele populare, precum Renault Zoe, VW e-Golf, Peugeot e208, Opel Corsa-e.

Pentru a nu bloca stațiile de încărcare din oraș, organizatorii au anunțat că vor amplasa stații de încărcare mobile, în centrul orașului.

FOTO Șeful Volkswagen a plecat în vacanță în Italia cu noul ID.3, înainte să fie disponibil în showroom-uri CITEȘTE ȘI FOTO Șeful Volkswagen a plecat în vacanță în Italia cu noul ID.3, înainte să fie disponibil în showroom-uri

La secțiunea de vehicule istorice a competiției, concurenții se pot înscrie în șapte categorii, în funcție de anul de fabricație al mașinii, între 1900 și 1990. De asemenea, va exista, la fel ca și la alte mari competiții internaționale, categoria Young Timer pentru mașini produse după 1991. La secțiunea de vehicule electrice se pot înscrie echipaje cu orice model de mașină electrică, indiferent de anul de fabricație, obiectivul organizatorilor fiind acela de a promova acest tip de mobilitate.

Traseul competiției dedicate vehiculelor istorice și electrice are peste 400 kilometri și îi va purta pe concurenți prin cele mai frumoase locuri din județul Sibiu, punctele de atracție principale fiind Biertan, Păltiniș, Poiana Sibiului și, desigur, celebrul Transfăgărășan.

E.ON și MOL vor monta în acest an 40 de stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice CITEȘTE ȘI E.ON și MOL vor monta în acest an 40 de stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice

BMW Group România a mai anunțat că, la Sibiu, va demara un alt proiect important de motorsport „de anvergură”. „Începe o aventură pe termen lung, un angajament unic pentru un reprezentant al unei mărci de automobile în România”, a declarat Alex Șeremet, manager comunicare BMW GroupRomânia. „Anunțul de la Sibiu este doar un prim pas într-o aventură care sperăm să continue tot mai susținut în următorii ani, în cât mai multe forme. În plus, am găsit deschidere instituțională la Federația Română de Automobilism Sportiv, un alt element important în succesul acestui proiect", a mai spus Alex Șeremet, fără să ofere deocamdată detalii.

viewscnt
Afla mai multe despre
transylvania classic
concurs vehicule istorice sibiu
competitie masini electrice sibiu
masini electrice transfagarasan