Boeing a livrat în iulie 28 de avioane. Aeronavele 787 sunt încă blocate din cauza unor defecte

Boeing a livrat în iulie 28 de avioane. Aeronavele 787 sunt încă blocate din cauza unor defecte
scris 11 aug 2021

Boeing a anunțat că a livrat 28 de avioane în iulie, revenirea traficului aerian intern revigorând livrările de aparate 737 MAX, dar aeronavele 787 au rămas blocate, pentru a patra lună consecurit, din cauza unor defecte, transmite Reuters.

Datele referitoare la comenzile și livrările lunare au fost publicate în timp ce Boeing încearcă să recupereze pvânzări pierdute de ordinul miliardelor de dolari, din cauza pandemiei de coronavirus și să lase în urmă scandalul legat de siguranță provocat de prăbușirea a două avioane 737 MAX, scrie News.ro.

FOTO Vard construiește o nouă navă la Brăila, în cadrul unui contract de 100 milioane euro semnat cu Rem Offshore CITEȘTE ȘI FOTO Vard construiește o nouă navă la Brăila, în cadrul unui contract de 100 milioane euro semnat cu Rem Offshore

Dintre aeronavele Boeing livrate companiilor aeriene și altor cumpărători în luna iulie, 22 au fost avioane cu o singură punte 737 MAX, un avion de patrulare maritimă P-8 pentru Marina SUA, iar restul de cinci au fost avioane de dimensiuni mari.

Avioanele mari livrate inclus un avion cisternă KC-46 către Forțele Aeriene ale SUA și patru avioane de mărfuri.

Pe lângă obiectivul de a mări livrările de 737 MAX, Boeing se confruntă și cu defectele structurale ale avioanelor 787, care sunt mai mari și mai profitabile, ale căror livrări au fost oprite de două ori începând din 2020.

Boeing a fost forțat să reducă producția, deși a mai făcut livrări ocazionale către cumpărători.

Administrația Federală a Aviației (FAA) a confirmat pe 12 iulie că unele avioane Boeing 787 au o nouă problemă de calitate a fabricației, pe care producătorul de avioane va trebui să o remedieze înainte ca avioanele să fie livrate.

O sursă a declarat pentru Reuters că ar putea trece încă cel puțin câteva săptămâni înainte ca problema să fie rezolvată.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
avioane