București - orașul din Uniunea Europeană unde șoferii pierd cele mai multe ore în trafic

București - orașul din Uniunea Europeană unde șoferii pierd cele mai multe ore în trafic
scris 9 feb 2022

Bucureștiul ocupă locul opt în Topul celor mai aglomerate orașe din lume în ceea ce privește traficul auto, relevă un studiu pentru anul 2021 realizat de producătorul olandez de sisteme de navigație TomTom, incluzând 404 de orașe din 58 de țări.

Potrivit indicelui, Bucureștiul este orașul din Uniunea Europeană unde șoferii pierd cele mai multe ore în trafic, în medie 115 ore pe an.

LISTA Dacia Spring se scumpește din nou, în toată Europa, cu excepția Germaniei. În România are cea mai mare creștere a prețului CITEȘTE ȘI LISTA Dacia Spring se scumpește din nou, în toată Europa, cu excepția Germaniei. În România are cea mai mare creștere a prețului

Gradul de congestionare a traficului rutier a fost estimat pentru anul trecut la 50%, în scădere cu două puncte procentuale față de 2019, însă în creștere cu 8% față de 2020.

Istanbul ocupă primul loc cu o medie de 142 de ore petrecute în trafic, urmat de Moscova și Kiev.

Producătorul Tomtom a observat faptul că anul trecut s-a înregistrat o creștere semnificativă a gradului de congestionare a traficului în București. Timpul de călătorie a fost cu 50% mai lung decât în condiții de trafic liber, asta însemnând că un drum care în mod normal ar dura 30 de minute, în condiții de trafic liber, va dura cu 15 minute mai mult, atunci când traficul este concegstionat cu 50% mai mult, arată Antena 3.

În 2021, cea mai aglomerată zi din trafic a fost pe 20 mai, iar orele unde valorile traficului sunt cele mai crescute, se înregistrează între 17 și 18.

viewscnt
Afla mai multe despre
bucuresti
circulatie