Bugetele alocate de români pentru o mașină nouă cresc considerabil. Spre ce se orientează

Bugetele alocate de români pentru o mașină nouă cresc considerabil. Spre ce se orientează
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 aug 2019

Românii sunt tot mai dornici să cumpere un automobil nou, iar bugetele pe care le alocă aceștia au crescut, față de anii trecuți. Plaja în care se încadrează sumele pe care românii sunt dispuși să le cheltuiască pe o mașină nouă se situează între 11.700 euro și 31.200 euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Românii care se orientează pentru clasa mică de automobile iau în calcul, în medie, un total de 11.700 de euro pentru a-și cumpăra o mașină nouă, în timp ce pentru clasa medie suma crește la 20.750 euro. Cei care își doresc un SUV sunt dispuși să plătească, în medie, între 23.000 și 31.200 euro, potrivit unui studiu realizat de Jato Dynamics și publicat de Inchcape, companie care importă marca Toyota în mai multe țări europene, inclusiv România.

“Cumpărătorul român se aliniază la tendințele globale, iar achiziția unei mașini noi nu mai ține cont doar de bugetul disponibil, ci și de un cost cât mai mic în utilizare și de o valoare de revânzare cât mai mare. Vânzările crescute ale mașinilor eco, în detrimentul motorizărilor diesel, confirmă acest fapt.”, declară Mirela Grigore, reprezentant al grupului Inchcape.

FOTO Fiat pregătește modelul Panda electric, dezvoltat din conceptul Centoventi CITEȘTE ȘI FOTO Fiat pregătește modelul Panda electric, dezvoltat din conceptul Centoventi

“Suplimentarea fondurilor programului Rabla Plus pentru persoane fizice și juridice, în ultimele două luni, alimentează cererea tot mai mare pentru mașini hibride, plug-in hibride și electrice, care au ajuns să dețină o pondere de 3,6% în primele 7 luni din 2019, față de doar 2,5% în același interval din 2018.”, spune Eduard Diaconu, director de Vânzări și Rețea.

Proprietarii de autovehiculele hibride au și unele reduceri la taxele si impozitele locale, în anumite localități, între 50% și 100% la plata obligației fiscale, dar și de parcare gratuită în unele orașe.

În primele 7 luni s-au vândut 3.541 mașini eco (hibride, plug-in hibride și electrice), cu 60% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile. În același interval, vânzările de autoturisme noi au crescut cu 11%, iar cele de mașini second hand au scăzut cu 5,9%.

Ferdinand Piech, nepotul lui Ferdinand Porsche, a murit CITEȘTE ȘI Ferdinand Piech, nepotul lui Ferdinand Porsche, a murit

Una dintre cauzele vânzărilor accelerate de automobile noi este creșterea venitului net anual pe cap de locuitor, care a ajuns în 2018 la 5.083 de euro.

România este în continuare pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește gradul de motorizare, cu doar 362 de autovehicule la 1.000 de locuitori, față de 602 mașini la 1.000 de locuitori, cât este media UE, potrivit datelor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

viewscnt
Afla mai multe despre
pret masini noi
cat costa masina noua
buget automobil nou
delaer auto
programul rabla