Bugetele programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, suplimentate cu câte 300 de milioane de lei

Bugetele programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, suplimentate cu câte 300 de milioane de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2021

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a suplimentat bugetele Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus cu câte 300 de milioane de lei fiecare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sumele vor fi utilizate în acest an doar pentru asigurarea fondurilor necesare aprobării dosarelor de acceptare depuse de solicitanții persoane juridice în cadrul sesiunilor încheiate în data de 2 decembrie, se precizează într-un comunicat emis de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Potrivit sursei, AFM urmează să evalueze integral toate cererile de finanțare respective, scrie Agerpres.

Sumele neutilizate vor putea fi puse la dispoziție pentru noi înscrieri în cadrul programelor în sesiunile ce vor fi lansate în anul 2022.

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Lorand-Arpad Fulop, a menționat că în următoarea perioadă vor fi publicate informații importante despre reluarea programelor Rabla și Rabla Plus.

"Față de anii precedenți, prin modificările aduse Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus în 2021, a fost creată posibilitatea ca lansarea în anul următor a sesiunilor de depunere a cererilor de acceptare de către persoanele juridice și de înscriere a persoanelor fizice să nu mai fie condiționate de momentul aprobării bugetului Fondului pentru Mediu, în măsura în care disponibilitățile financiare permit acest lucru. În contextul precizat, în perioada imediat următoare vor fi publicate informații relevante pentru reluarea Programelor Rabla și Rabla Plus, noul mecanism de desfășurare a acestora urmând să asigure predictibilitate în ceea ce privește calendarul repartizării bugetelor alocate", a declarat președintele AFM.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

În cadrul Programului Rabla Clasic 2021 au fost publicate în această săptămână, pe site-ul AFM, 195 de dosare acceptate pentru 329 autovehicule, iar în cadrul Programului Rabla Plus 2021 au fost publicate 796 dosare acceptate pentru 1.235 autovehicule electrice (940 pur electrice și 295 electrice hibride) și două motociclete electrice.

De asemenea, au fost publicate două contestații pentru două autovehicule electrice (două autovehicule electrice hibride).

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rabla
masini
buget