Cea mai circulată linie de metrou, folosită intens și de corporatiști, va fi modernizată

Cea mai circulată linie de metrou, folosită intens și de corporatiști, va fi modernizată
scris 15 ian 2018

Magistrala Berceni-Pipera, cea mai circulată linie de metrou, va fi modernizată până în 2020, prin înlocuirea căii de rulare, stațiile de capăt de linie urmând a fi resistematizate, astfel încât trenurile să fie repuse în circulație mai rapid. Proiectul este încă în faza de proiectare, dar licitația pentru execuția lucrărilor este prevăzută a a fi lansată anul acesta.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Magistrala 2 Berceni - Pipera a fost dată în exploatare în două etape, ianuarie 1986 și octombrie 1987 și are o lungime de circa 36,5 km. Între 500.000 și 700.000 de călători circulă zilnic cu metroul, iar jumătate dintre aceștia folosesc linia Berceni-Pipera.

La această dată, Metrorex are în implementare proiectul “Îmbunătățirea serviciilor de transport public de călători cu metroul pe Magistrala 2 Berceni-Pipera”, proiect finanțat din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014—2020 (Programul  Operațional Infrastructură Mare). În cadrul acestui proiect este prevăzută înlocuirea căii de rulare și modernizarea instalațiilor aferente pe Magistrala 2 Berceni—Pipera.

FOTO Aglomerație la stația de metrou Pipera, folosită preponderent de corporatiști, în a doua zi de la introducerea noul sistem de acces CITEȘTE ȘI FOTO Aglomerație la stația de metrou Pipera, folosită preponderent de corporatiști, în a doua zi de la introducerea noul sistem de acces

Un document oficial arată că starea șinelor din calea de rulare pe magistrala a 2-a este în limitele normativelor în vigoare, iar în urma reparațiilor periodice au fost reabilitați până în prezent 15 kilometri de șină.

Potrivit sursei citate, Metrorex are deja în lucru cu proiectantul general, compania Metroul SA, proiectul tehnic pentru programul finanțat din fonduri europene.

În cadrul proiectului se au în vedere: modernizarea suprastructurii căii de rulare pe beton, asigurarea etanșeizării structurii galeriei de metrou împotriva apelor de infiltrație prin injectii de închidere a rosturilor si fisurilor cu substanțe ce formează un ecran impermeabil. Pentru calea pe piatră spartă și aparate de cale se are în vedere înlocuirea integrală a acestora.

Star Taxi declanșează războiul cu Primăria Capitalei: a mers la judecători cerând blocarea actului care scoate aplicațiile de taxi în afara legii CITEȘTE ȘI Star Taxi declanșează războiul cu Primăria Capitalei: a mers la judecători cerând blocarea actului care scoate aplicațiile de taxi în afara legii

Totodată, în stațiile Pipera și Berceni va fi resistematizată zona aparatelor de cale astfel încât, în urma acestor, lucrări intervalul de repunere în circulație a trenurilor electrice de metrou să fie de 90 secunde.

În prezent, la orele cu vârf de trafic, potrivit conducerii Metrorex, trenurile nu pot întoarce într-un interval mai mic de 2-3 minute.

Proiectul va mai include modernizarea instalațiilor de iluminat și prizele de pe interstații, modernizarea instalațiilor de hidranți, precum și înlocuirea, repararea și completarea banchetelor de circulație de pe tunel.

Valoarea estimată a proiectului este de aproximatix 544 milioane de lei, iar, potrivit documentului amintit, Metrorex și-a programat lansarea anul acesta a procedurii de achiziție pentru execuția lucrărilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
berceni
pipera
modernizare
cale
trenuri