Cele mai scumpe mașini înmatriculate în 2017: 7 Ferrari, 3 Lamborghini, 3 Rolls Royce și un Cadillac. Românii au cumpărat peste 10.000 de autoturisme noi premium și de lux

Cele mai scumpe mașini înmatriculate în 2017: 7 Ferrari, 3 Lamborghini, 3 Rolls Royce și un Cadillac. Românii au cumpărat peste 10.000 de autoturisme noi premium și de lux
scris 22 ian 2018

Mărcile premium și de lux au reușit să vândă peste 10.000 de autoturisme anul trecut, potrivit datelor oficiale privind înmatriculările, analizate de Profit.ro. Creșterea segmentului este mult mai mică decât media pieței pe ansamblu, doar 3,11 procente față de 10,7%.

Cele mai râvnite mărci auto de pe piață, cele considerate premium și de lux, pe baza prețurilor pe care le au produsele acestora, au reușit să vândă 10.659 de unități în 2017, Mercedes-Benz fiind încă o dată cea mai vândută marcă premium. Dintre mărcile de lux, Porsche rămâne cea mai populară printre cumpărătorii de automobile, și datorită caracterului sport al acestei mărci. Dintre producătorii de limuzine, Bentley a depășit pragul de 20 de mașini înmatriculate, cu mult în fața rivalilor de la Rolls Royce.

Datsun lansează Cross, un mini SUV low-cost realizat de Alianța Renault – Nissan, un model înrudit cu Sandero Stepway CITEȘTE ȘI Datsun lansează Cross, un mini SUV low-cost realizat de Alianța Renault – Nissan, un model înrudit cu Sandero Stepway

Mercedes-Benz a înmatriculat 4.117 autoturisme anul trecut, un volum cu 11,4% mai mare decât cel de anul trecut, cea mai mare creșterii dintre cele trei mărci premium rivele, din Germania. Surprinzător, BMW a pierdut clienți în 2017, mărindu-se astfel distanța față de concurenții de la Daimler. Pe locul al treilea, Audi a crescut cu 5,5 procente, apropiindu-se de pragul celor 2.000 de autoturisme. Printre cele mai vândute modele de anul trecut s-au numărat SUV-urile GLE și GLC, precum și modelele CLA și GLA de la Mercedes, Serie 3 și X3 de la BMW, și SUV-urile Q3 și Q5, dar și sedanul A4, de la Audi. Land Rover, fără lansări spectaculoase în 2017, a pierdut peste 15% din clienți, ceea ce a făcut ca volumul să scadă sub 1.000 de exemplare, în timp Volvo a crescut cu 10,7%, la 421 unități. Dacă de la Land Rover, vedeta a rămas Range Rover Evoque, de la Volvo noul XC60 a atras tot mai mulți cumpărători și a contribuit la creșterea vânzărilor decisiv.

Să precizăm că liderul acestui segment, Mercedes-Benz,  vinde și autoutilitare și microbuze, care sunt înregistrate, evident, în dreptul mărcii, nediferențiat.

Cele mai scumpe mașini înmatriculate în 2017: 7 Ferrari, 3 Lamborghini, 3 Rolls Royce și un Cadillac. Românii au cumpărat peste 10.000 de autoturisme noi premium și de lux

Dintre mărcile exclusiviste, Porsche a înmatriculat 260 de unități, motoarele de creștere fiind SUV-urile Cayenne și Macan, alături de familia Panamera. În topul segmentului, acolo unde se găsesc cele mai scumpe mașini, 37 de Maserati, 21 de Bentley, 7 Ferrari, 3 Lamborghini, 3 Rolls Royce și un Cadillac au completat lista celor mai râvnite mașini cumpărate în 2017.

Pe piața de autoturisme second hand de import, lucrurile au stat diferit, din punct de vedere al mărcilor premium și de lux, cu Audi lider, în premieră, devansând BMW la acest capitol, ambele având peste 46.000 de autoturisme înmatriculate. Mercedes-Benz a contabilizat aproape jumătate din cât au înregistrat celelalte două mărci, respectiv peste 26.000 de unități. La fel ca și la mașinile noi, următoarele locuri au fost ocupate de Land Rover - cu o creștere foarte mare, de la 939 unități în 2016, la 6.600 în 2017 - și de Volvo. În cazul Land Rover, un volum foarte mare de autoturisme SH importate a fost dat de Freelander, un vehicul 4x4 cu foarte multe calități, dar care are un motor de 2.2 litri care implica și o taxă de înmatriculare foarte mare și care acum a putut fi importat fără limite. Alfa Romeo a înregistrat de asemenea o creștere foarte mare, de la mai puțin de 1000 de mșaini, la aproape 4.000 de exemplare.

Dintre mărcile de lux, cele care au atras mulți cumprărători au fost Cadillac, cu 42 de limuzine, Bentley, 31 de vehicule, dar și 16 Rolls Roce, și nu mai puțin de 13 Ferrari.

În total, au fost importate 136.435 autoturisme premium și de lux rulate, majoritatea din Germania. Parcul auto al României a crescut cu 147.083 de autoturisme ale mărcilor premium și de lux, noi și rulate.

viewscnt
Afla mai multe despre
piata auto
mercedes-benz
bmw
audi
rolls royce
porsche
volvo
ferrari