CEO-ul BMW: Brexitul ar avea un impact negativ asupra mărcilor Mini și Rolls-Royce

CEO-ul BMW: Brexitul ar avea un impact negativ asupra mărcilor Mini și Rolls-Royce

Harald Krueger, CEO-ul BMW

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 mar 2016

Harald Krueger, CEO-ul BMW, consideră că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) ar avea un impact negativ asupra mărcilor britanice Mini și Rolls-Royce, deținute de grupul german, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Constructorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce a fost cumpărat de grupul german BMW în 1998, iar Mini în 1994.

“Mi se pare regretabil. Ce va însemna este greu de spus (Brexitul-n.red.). BMW are Mini, Rolls-Royce și o fabrică de motoare în Marea Britanie. Este important să existe un acord comercial”, a declarat Krueger, la salonul auto de la Geneva.

Renault-Nissan ar putea achiziționa o participație în serviciul de navigație HERE CITEȘTE ȘI Renault-Nissan ar putea achiziționa o participație în serviciul de navigație HERE

Totodată, Carlos Tavares, CEO-ul PSA Peugeot Citron, consideră că un eventual Brexit ar influența negativ întreaga piață auto.

“Prețurile vor crește pentru a compensa moneda slabă, la fel ca în țările emergente. Piața, per ansamblu, va fi afectată”, a afirmat acesta.

Lira sterlilă s-a depreciat ca urmare a îngrijorărilor privind posibila desprindere a Marii Britanii de UE. Săptămâna trecută, lira a coborât la minimul ultimilor aproape șapte ani în raport cu dolarul, de 1,3879 pe unitate. Astăzi, lira se tranzacționa pentru circa 1,3987 dolari pe unitate.

Deutsche Bank anticipează continuarea declinul lirei sterline, urmând ca moneda britanică să ajungă la circa 1,28 dolari pe unitate până la finele anului. Analiștii HSBC sunt chiar mai pesimiști și estimează că lira sterlină ar putea atinge 1,1 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din 1985.

Marea Britanie va decide la un referendum programat pe 23 iunie dacă rămâne în UE. Anunțul a fost făcut după ce premierul David Cameron a prezentat miniștrilor britanici un acord încheiat cu liderii statelor membre UE, prin care Marea Britanie primește un statut special în cadrul Uniunii.

Boris Johnson, primarul Londrei și un important membru al Partidului Conservator, aflat la putere, a declarat că va sprijini campania pentru desprinderea Marii Britanii de UE, alăturându-se altor șase membri ai Cabinetului Cameron care s-au pronunțat în favoarea părăsirii Uniunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
krueger
bmw
brexit
marea britanie
lira
carlos tavares
psa peugeot citron
piata auto