Citroen scoate din fabricație modelul C4 Grand SpaceTourer, renunțând la monovolume după 30 de ani

Citroen scoate din fabricație modelul C4 Grand SpaceTourer, renunțând la monovolume după 30 de ani
scris 22 apr 2022

Citroen, marcă a grupului Stellantis, a anunțat scoaterea din fabricație a modelului său C4 Grand SpaceTourer, marcând finalul monovolumelor care întruchipează imaginea de familie a mărcii, acum umbrită de SUV-uri, transmite Reuters.

”Deoarece aspirațiile clienților au evoluat, expresia modernității și îmbunătățirii este astăzi purtată de alte forme, modul de gândire a mobilității se schimbă, așa că C4 Grand SpaceTourer se înclină acum”, a spus marca într-un comunicat.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

În Franța, vânzările de monovolume au scăzut aproape la zero în primul trimestru, deoarece SUV-urile au câștigat partea leului, cu o pondere de 46% din înmatriculările de mașini noi, concurând cu sedanuri tradiționale care aduc 47% din vânzări, scrie News.ro.

Producția de vehicule C4 Grand SpaceTourer de la uzina situată în Vigo, Spania, se va opri la începutul lunii iulie, după ce vor fi livrate comenzile curente, a adăugat Stellantis într-un comunicat de presă.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Citroen, care păstrează două modele de monovolume electrice în catalogul său, plănuiește să se concentreze pe SUV-ul său C5 Aircross și sedanul său mare C5X.

În 30 de ani, marca a vândut aproape 4,5 milioane de monovolume în întreaga lume, alimentate de Evasion din 1994, C8 din 2002 și, cel mai important, Xsara și C4 Picasso după 1998, ale căror siluete rotunjite și design familial au atras interesul clienților.

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen
c4 grand spacetourer