CNAIR și o firmă din Spania au semnat reactualizarea studiului de fezabilitate pentru un segment din Autostrada A8

CNAIR și o firmă din Spania au semnat reactualizarea studiului de fezabilitate pentru un segment din Autostrada A8
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2019

Ministerul Transporturilor a anunțat, joi, că reprezentanții firmei Ingineria Especializada Obra Civil Industrial, din Spania, și directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, au semnat contractul, estimat la 17,6 milioane lei (3,7 milioane euro), ce vizează reactualizarea studiului de fezabilitate pentru segmentul Târgu Mureș - Târgu Neamț din Autostrada A8, cunoscută și ca Autostrada Marii Uniri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent la semnarea contractului, susține că s-a înțeles mesajul pe care românii l-au transmis vizavi de lipsa unei infrastructuri mari în România, mai ales în zona Moldovei, scrie News.ro.

Studiu: Serviciile de ride-hailing contribuie masiv la creșterea traficului în orașe CITEȘTE ȘI Studiu: Serviciile de ride-hailing contribuie masiv la creșterea traficului în orașe

"Procedura pentru revizuirea studiului de fezabilitate, a fost lansată licitația pe 5 februarie, depunerea proiectelor s-a făcut până pe 3 aprilie. Iată că suntem aici, în fața dumneavoastră, pe 9 mai, să semnăm contractul. Am devansat termenul pe care ni l-am asumat, care era pe 15 mai. (...) Am înțeles foarte bine mesajul pe care românii ni l-au transmis vizavi de lipsa unei infrastructuri mari în România, mai ales pe partea Moldovei, am înțeles că acolo unde avem de construit trebuie să accelerăm și stau 'călare' pe constructor să văd că finalizează lucrările. CNAIR se mișcă într-un ritm foarte alert, pentru că au înțeles și funcționarii de acolo că nu mai pot întârzia să evalueze la infinit aceste obiective”, a spus ministrul.

Cuc a spus că, după semnarea contractului, va exista o discuție referitoare la modul în care poate fi scurtată perioada de revizuire a acestui studiu de fezabilitate.

Construcția tronsoanelor Târgu Mureș - Târgu Neamț și Iași - Ungheni (Republica Moldova) se va realiza prin accesarea de fonduri europene, urmând ca tronsonul Târgu Neamț - Iași să fie construit prin parteneriat public-privat.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
autostrada a8