Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de 51,5 milioane lei pentru operatorii de aeroporturi din România

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de 51,5 milioane lei pentru operatorii de aeroporturi din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2021

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 10,3 milioane de euro, echivalentul a 51,5 milioane lei, pentru sprijinirea operatorilor economici care administrează aeroporturi în contextul pandemiei de coronavirus, a anunțat instituția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schema a fost aprobată în conformitate cu condițiile stabilite în Cadrul temporar privind ajutorul de stat, amendat la data de 18 noiembrie 2021. Potrivit acestei scheme, sprijinul public va lua forma unor granturi directe, scrie News.ro.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

„Executivul comunitar a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia perturbările grave în economia unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFEU) și condițiile Cadrului temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura conform normelor UE privind ajutoarele de stat”, a explicat Comisia Europeană, în comunicatul de presă.

La propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Guvernul a aprobat, în ședința din data de 4 octombrie 2021, un memorandum cu tema „Acordarea unor ajutoare de stat operatorilor economici care administrează aeroporturile care în anul 2019 au înregistrat un trafic de pasageri mai mare de 200.000 de pasageri și mai mic de 3 milioane pasageri”, pentru depășirea dificultăților financiare cu care se confruntă, cauzate de criza generată de pandemie. Documentul prevede un buget total de 51.544.000 lei pentru susținerea aeroporturilor amintite.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
aeroporturi