Comisia Europeană aprobă ajutorul de 199,45 milioane de euro acordat de autoritățile italiene operatorului aerian Alitalia

Comisia Europeană aprobă ajutorul de 199,45 milioane de euro acordat de autoritățile italiene operatorului aerian Alitalia
scris 7 sep 2020

Comisia Europeană consideră că sprijinul de 199,45 milioane de euro acordat de autoritățile italiene operatorului aerian Alitalia este în linie cu reglementările UE privind ajutorul de stat, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Măsura este menită să compenseze pagubele suferite de compania aeriană în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), a apreciat luni Comisia Europeană, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ FOTO Dacia dezvăluie noile Sandero și Logan CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Dacia dezvăluie noile Sandero și Logan

Alitalia este o companie majoră care operează în Italia, având o flotă de peste 95 de avioane. În 2019, compania a deservit sute de destinații din întreaga lume, transportând aproximativ 20 de milioane de pasageri de la hubul său principal din Roma și de la alte aeroporturi din Italia.

De la începutul pandemiei, Alitalia a înregistrat un declin semnificativ al serviciilor sale, ceea ce a avut ca rezultat pierderi operaționale.

Italia a notificat Comisia Europeană în legătură cu ajutorul direct de 199,45 milioane de euro, menit să compenseze pagubele suferite de compania aeriană în urma pandemiei, în perioada 1 martie - 15 iunie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
alitalia
comisia europeana