Compania chineză Nio concurează Tesla cu un automobil la jumătate de preț față de Model X

Compania chineză Nio concurează Tesla cu un automobil la jumătate de preț față de Model X
scris 19 dec 2017

Compania chineză Nio, un startup producător de vehicule electrice, a lansat weekend-ul trecut primul său model de serie, ES8, al cărui preț pornește de la 448.000 de yuani (67.765 dolari), jumătate față de prețul de pornire al automobilului Tesla Model X pe piața din China, transmite CNBC.

Prețul Model X pe piața chineză pornește de la 836.000 de yuani (126.470 de dolari), scrie News.ro.

Nio beneficiază și de avantajul subvențiilor oferite de autoritățile de la Beijing pentru vehiculele electrice.

FOTO După o perioadă de criză, interesul oamenilor de afaceri pentru avioane private este indicat în creștere. Cât costă o oră de zbor CITEȘTE ȘI FOTO După o perioadă de criză, interesul oamenilor de afaceri pentru avioane private este indicat în creștere. Cât costă o oră de zbor

”Este greu de evaluat cum va afecta lansarea modelului ES8 vânzările Tesla în China. Poate Tesla va vinde mai puțin după lansarea produsului nostru. Sau, probabil, creșterea vânzărilor lor va continua, pentru că întreaga piață este în creștere”, a declarat fondatorul și președintele Nio, William Li, pentru CNBC.

ES8, un vehicul electric cu șapte locuri, este fabricat la comandă și poate și personalizat și echipat cu un sistem de inteligență artificială. Automobilul poate accelera la 100 de kilometri pe oră în 4,4 secunde.

Concurența puternică de pe piața vehiculelor electrice din China este susținută de strategia agresivă a guvernului de la Beijing de a reduce poluarea gravă a aerului din țară.

Beijinul oferă subvenții generoase și investiții ale statului în acest sector, inclusiv pentru construirea unei rețele de stații de încărcare a bateriilor.

Tesla intenționează la rândul ei să înceapă producția de automobile în China, care este cea mai mare piață din lume pentru vehiculele electrice.

Vânzările de vehicule care folosesc forme noi de energie au crescut cu 51,4% în perioada ianuarie-noiembrie, potrivit datelor asociației industriei auto din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
nio
tesla