Companiile aeriene, avertizate să se ferească de Afghanistan

Companiile aeriene, avertizate să se ferească de Afghanistan
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2021

Autoritatea pentru Aviație Civilă din Afganistan a anunțat că spațiul aerian național va fi pus la dispoziția armatei, după ce talibanii au capturat capitala Kabul fără să întâmpine rezistență și controlează totodată aproape toate provinciile din țară, și a sfătuit avioanele care tranzitează zona să se mențină la distanță, ceea ce a determinat marile companii aeriene să-și modifice rutele, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Forțele SUA au preluat deocamdată controlul traficului aerien la aeroportul din Kabul. Mii de oameni disperați să fugă din Afganistan au încercat să urce în avioane și au provocat luni haos pe aeroportul din Kabul, la o zi după ce talibanii au preluat controlul asupra țării asiatice, scrie Agerpres.

BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020 CITEȘTE ȘI BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020

United Airlines, British Airways și Virgin Atlantic au renunțat încă de duminică să folosească spațiul aerian afgan iar luni Qatar Airways, Singapore Airlines, China Airlines, Air France KLM și Lufthansa au anunțat că vor evita spațiul aerian afgan până la noi dispoziții.

În cazul Air France, sunt afectate șase rute: Bangkok, Delhi, Singapore, Mumbai, Madras și Ho Chi Minh. "Toate companiile aeriene din grupul Lufthansa suspendă survolarea Afganistanului până la noi dispoziții". Ca rezultat, durata zborurilor spre India și alte destinații va fi extinsă cu până la o oră, a precizat purtătorul de cuvânt al operatorului aerian german.

În prezent, toate zborurile de pe aeroportul internațional Hamid Karzai sunt suspendate temporar, a informat într-un comunicat Autoritatea pentru Aviație Civilă din Afganistan.

''Nu vă apropiați de aeroport până când zborurile nu sunt reluate'', a transmis instituția afgană.

Țări ca Marea Britanie, Canada, Germania și Franța au sfătuit companiile aeriene să mențină o altitudine de cel puțin 25.000 feet (7,62 km) deasupra Afganistanului, conform site-ului Safe Airspace.

Ford vrea retragerea unor brevete General Motors CITEȘTE ȘI Ford vrea retragerea unor brevete General Motors

Sunt afectate și zborurile comerciale: Emirates a suspendat zborurile către Kabul iar Turkish Airlines a anulat cursele aeriene programate din și spre Afganistan.

Evacuarea diplomaților și a altor cetățeni străini a fost organizată într-un ritm intens în weekend la Kabul.

Cetățenilor afgani și străini care doresc să părăsească Afganistanul ''trebuie să li se permită să facă acest lucru'', au afirmat SUA și alte 65 de țări într-o declarație comună, avertizându-i pe talibani că trebuie să dea dovadă de ''responsabilitate'' în această privință. 

viewscnt
Afla mai multe despre
afghanistan
avioane