Companiile aeriene cer sprijin financiar de urgență din partea guvernelor, din cauza noilor restricții de călătorie

Companiile aeriene cer sprijin financiar de urgență din partea guvernelor, din cauza noilor restricții de călătorie
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2020

Companiile aeriene au cerut joi sprijin financiar de urgență din partea guvernelor, din cauza noilor restricții de călătorie impuse de Statele Unite pe rutele cu Europa care au rolul să combată epidemia de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Asociația Internațională a Transporturilor Aeriene (IATA) a cerut guvernelor să analizeze acordarea unor linii de creditate, reducerea costurilor de infrastructură și reducerea taxelor, scrie News.ro.

Restricționarea călătoriilor între Statele Unite și majoritatea continentului european, anunțată miercuri seara de președintele american Donald Trump, agravează problemele sectorului aviatic care au început după apariția în China a noului coronavirus.

Ford va reduce numărul de dealeri din Europa și se va concentra pe vânzările online CITEȘTE ȘI Ford va reduce numărul de dealeri din Europa și se va concentra pe vânzările online

“În lipsa unei linii de finanțare din partea guvernelor vom avea o criză financiară în sector, pe lângă urgența de sănătate publică”, a declarat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

Acțiunile companiilor aeriene au scăzut puternic în ultima eperioadă, pe fondul îngrijorărilor în creștere legate de viabilitatea financiară a sectorului.

Norwegian Air a anunțat că va renunța la 4.000 de curse și va concedia temporar până la jumătate dintre angajați, din cauza epidemiei de coronavirus, în timp ce Delta Air Lines va anula zborurile pe opt rute dintre SUA și Europa, începând de vineri.

Aeroporturile americane au informat Casa Albă că anticipează pentru acest an pierderi de cel puțin 3,7 miliarde de dolari, o estimare făcută înainte de ultimele restricții către Europa.

Restricțiile care vor fi aplicate timp de 30 de zile vor perturba semnificativ traficul transatlantic care este esențial pentru profiturile operatorilor aerieni europeni și americani importanți, potrivit analiștilor.

Rutele respective generează 20%-30% din veniturile operatorilor europeni importanți și majoritatea profiturilor acestora, a avertizat un analist al Credit Suisse, Neil Glynn.

Glynn a adăugat că operatorii aerieni vor fi nevoiți probabil să facă tăieri mai accentuale ale capacității decât cele ordonate.

Acțiunile operatorilor europeni și americani au scăzut puternic, miercuri, în urma anunțării noilor restricții. Titlurile Delta au scăzut cu 15%, iar United Airlines cu 18%, în timp ce acțiunile American Airlines au scăzut cu 9%.

Titlurile Air France-KLM au scăzut cu 12,7%, IAG, compania mamă a British Airways. Cu 16%, iar Lufthansa cu 14%. Acțiunile Norwegian Air au scăzut cu 33%, iar cele ale Icelandair, dependentă de SUA, cu 23%.

SUA a interzis călătoriile pe rutele către 26 de țări din zona Schengen, care exclude Marea Britanie și Irlanda, măsură similară cu restricțiile impuse pe ruta China, care au intrat în vigoare pe 1 februarie și nu se aplică rezidenților americani și familiilor lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
sprijin financiar
restrictii de calatorie
companii aeriene