Companiile aeriene se așteaptă la dublarea numărului de călătorii în următorii 20 de ani, dar iau în calcul un mare risc. Care sunt rutele în creștere

Companiile aeriene se așteaptă la dublarea numărului de călătorii în următorii 20 de ani, dar iau în calcul un mare risc. Care sunt rutele în creștere
scris 25 oct 2018

Numărul călătoriilor aeriene pe plan global s-ar putea dubla la 8,2 miliarde pe an în 2037, dacă globalizarea nu va fi afectată de protecționism, a estimat miercuri Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite DPA.

Dacă actualele politici se mențin și nu vor exista reacții împotriva globalizării, în următoarele decenii numărul pasagerilor va crește cu 3,5% în fiecare an, cel mai semnificativ avans fiind în China, a estimat Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni, scrie Agerpres.

FOTO Noua generație Dacia Duster Pick-up, prezentată în premieră CITEȘTE ȘI FOTO Noua generație Dacia Duster Pick-up, prezentată în premieră

Printre rutele în creștere sunt cele din India către Emiratele Arabe Unite, către și din China spre Thailanda și Japonia.

Dacă SUA renunță la actualele sale politici protecționiste, numărul pasagerilor pe plan global ar putea crește cu 5,5% în fiecare an. În cazul în care conflictul se adâncește, creșterea se va reduce la 2,4%, estimează IATA.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
aeroporturi
pasageri
iata