Congresul american adoptă o lege menită să atace costurile uriașe de transport maritim

Congresul american adoptă o lege menită să atace costurile uriașe de transport maritim
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2022

Congresul american a adoptat o lege pentru a împiedica transportatorii maritimi să umfle prețurile, în contextul în care inflația bate noi recorduri, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Textul, adoptat deja în unanimitate de Senat la mijlocul lui martie, a fost votat cu o largă majoritate de Camera Reprezentanților, 369 de voturi contra 42, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT LIVE Etapele obținerii unei finanțări nerambursabile. Ramona Ivan, președinte Comisia pentru Fonduri Europene ARB: Trebuie foarte mare atenție. Antreprenorii au un foarte mare avantaj CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Etapele obținerii unei finanțări nerambursabile. Ramona Ivan, președinte Comisia pentru Fonduri Europene ARB: Trebuie foarte mare atenție. Antreprenorii au un foarte mare avantaj

"Această lege va ajuta la reducerea costurilor pentru familii și la asigurarea unui tratament echitabil pentru întreprinderile americane", și-a exprimat satisfacția președintele SUA, Joe Biden, într-un comunicat.

"Astăzi, Congresul controlat de democrați ia o nouă măsură în lupta împotriva poverii creșterii prețurilor", a salutat și președinta democrată a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

Această lege are ca scop îmbunătățirea reglementării transportatorilor maritimi, permițând, printre altele, unui organism dedicat să investigheze practicile lor comerciale.

"Inflația este cea mai mare sursă de frustrare în America în acest moment, iar liniile de așteptare din porturile noastre unul dintre factorii majori de creștere a prețurilor pe care îl abordăm în acest proiect de lege", a explicat Chuck Schumer, liderul democraților din Senat.

"Nu va rezolva totul, dar va ajuta foarte mult", a estimat anterior Joe Biden într-o înregistrare video postată joi pe Twitter.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
congres