Consilierul pentru infrastructură al premierului spune că refacerea lotului 3 din A1 Sibiu-Orăștie va dura până în 2018

Consilierul pentru infrastructură al premierului spune că refacerea lotului 3 din A1 Sibiu-Orăștie va dura până în 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2016

Refacerea lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie, denumit ”autostrada scufundată” din cauza problemelor grave de structură, va dura până în 2018, chiar dacă circulația s-ar putea deschide în această toamnă, pentru a decongestiona traficul pe drumul național pe care a fost deviată circulația din septembrie 2015 până în prezent, perioadă în care au decedat șapte persoane și au fost rănite alte câteva zeci în accidente de circulație, a scris miercuri, pe Facebook, consilierul premierului Dacian Cioloș pentru infrastructură, Cătălin Drulă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, care a vizitat recent tronsonul respectiv, a cerut finalizarea lucrărilor în luna septembrie a acestui an, scrie News.ro.

Lucrările de refacere a porțiunii afectate, efectuate în regie proprie de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR), au început în luna aprilie a acestui an. Pentru finalizarea lucrărilor este nevoie de o expertiză tehnică care să evidențieze exact de ce este nevoie și de un proiect corespunzător, consideră Drulă.

”Discutăm despre lucrări masive și despre un calendar de refacere a tuturor zonelor afectate care se întinde pînă în anul 2018, luând în considerare și timpul necesar realizării expertizei și proiectului respectiv. De menționat că aceste lucrări sunt în vasta lor majoritate în afara părții carosabile”, a precizat Drulă.

Reluarea circulației pe tronsonul de autostradă este necesară cât mai repede pentru că drumul național paralel nu face față traficului și au loc accidente grave.

”Avem 22 de kilometri de autostradă închiși și traficul deviat pe drumul național paralel. Drum pe care au avut loc de la închiderea din septembrie 2015 pînă acum 17 accidente grave cu 7 morți și 37 de răniți, cifre preluate dintr-un articol publicat de Asociația Pro Infrastructură. Ultimul accident a avut loc ieri - o femeie însărcinată în luna a patra a rămas încarcerată”, a scris Drulă.

Soluția la alternativa așteptării până în 2018 este ca "groapa", o zonă de 200 de metri unde corpul autostrăzii a fost excavat complet, să fie refăcută pe baza unui proiect tehnic realizat de un reputat specialist, consideră consilierul premierului.

Confesiunile unui director de hotel all inclusive CITEȘTE ȘI Confesiunile unui director de hotel all inclusive

Acest proiect tehnic ar trata și problema drenării apelor și ar oferi soluții pentru încă aproximativ 10 zone unde au apărut degradări mai mici ale autostrăzii. După această refacere, în această toamnă, autostrada putea fi redeschisă traficului.

Contractul de proiectare și execuție pentru lotul 3 al Autostrăzii Orăștie - Sibiu, cu o lungime de 22 de kilometri, a fost încheiat în mai 2011 cu firma italiană Salini Impregilo.

Lotul a fost inaugurat în noiembrie 2014, cu două zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale, în prezența premierului Victor Ponta, candidat la alegeri. În septembrie 2015, lotul a fost închis, iar o porțiune de câteva sute de metri a fost demolată, din cauză că au apărut fisuri și denivelări grave pe carosabil.

viewscnt
Afla mai multe despre
a1 sibiu-orastie
catalin drula