Consiliul Concurenței a sancționat opt companii de pe piața de acumulatori auto cu amenzi de peste 500.000 lei

Consiliul Concurenței a sancționat opt companii de pe piața de acumulatori auto cu amenzi de peste 500.000 lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2017

Consiliul Concurenței a sancționat opt companii de pe piața de acumulatori auto (un producător și șapte distribuitori) cu amenzi în valoare totală de 545.439 lei .

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sancțiunile au fost aplicate în cadrul investigației având ca obiect încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale pentru stabilirea prețului de revânzare a produselor și împărțirea piețelor de desfacere în perioada 2010-2015, între producătorul Caranda Baterii S.R.L. și distribuitorii săi (Ani Auto Sport S.R.L., Uto-Ovarom S.R.L., Barady Services S.R.L, Beda Impex S.R.L., Marcat Invest S.R.L, Mecantu S.R.L, Stanciu-Service S.N.C).

În urma investigației, Consiliul Concurenței a constatat că în contractele încheiate în perioada 2010-2015 între Caranda și distribuitori erau prevăzute clauze prin care se stabileau prețurile de vânzare, prin fixarea adaosului comercial minim la revânzarea produselor Caranda, precum și clauze care restricționau vânzările de produse Caranda.

Tudose pune capăt speranțelor legate de transferul contribuțiilor sociale CITEȘTE ȘI Tudose pune capăt speranțelor legate de transferul contribuțiilor sociale

Prin încheierea acestor înțelegeri, părțile au intenționat să își asigure reciproc beneficiul rezultat din vânzarea acumulatorilor auto Caranda, consumatorul final urmând a fi obligat să plătească pentru aceste produse un preț care nu s-a format pe baza jocului liber dintre cerere și ofertă.

Producătorul Caranda și 6 distribuitori au recunoscut participarea la înțelegerea anticoncurențială și au beneficiat de o reducere a amenzii cu 30% din nivelul de bază.

În prezent, Consiliul Concurenței mai are în derulare o investigație pe piața acumulatorilor auto din România, investigație demarată în anul 2014 ce vizează producătorul Rombat S.A., precum și distribuitorii acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
rombat
caranda