Constructorii auto din Italia sunt gata să producă aparate de ventilație mecanică pentru bolnavii de coronavirus

Constructorii auto din Italia sunt gata să producă aparate de ventilație mecanică pentru bolnavii de coronavirus
scris 20 mar 2020

Ferrari și Fiat Chrysler Automobiles sunt gata să contribuie la producția de aparate medicale de ventilație mecanică, absolut necesare în tratarea bolnavilor de coronavirus, au anunțat oficiali ai companiei.

Cele două companii auto controlate de familia Agnelli, Ferrari și Fiat Chrysler, sunt în discuții cu Siare Engineering, companie specializată în producția de aparate de ventilație mecanică destinate spitalelor, pentru a-i ajuta la asamblarea acestor mașinării indispensabile pentru menținerea în viață a pacienților de coronavirus cu o evoluție agravantă a bolii.

Reprezentanții Siare Engineering au declarat că cele două industrii au zone comune de experiență, în special în partea de electronică și pneumatică, potrivit Automotive News. Autoritățile italiene au cerut companiei să crească producția de mașini de ventilație de la 160 lunar la 600, după ce răspândirea coronavirusului a afectat dramatic țara.

Producția de autovehicule, paralizată în Italia și Spania, iar blocajul riscă să se extindă în mai multe zone din Europa. Ford a trimis angajați în șomaj la Craiova CITEȘTE ȘI Producția de autovehicule, paralizată în Italia și Spania, iar blocajul riscă să se extindă în mai multe zone din Europa. Ford a trimis angajați în șomaj la Craiova

Reprezentanții companiei Exor, prin intermediul căreia sunt deținute investițiile din cele două companii auto, au declarat că vor lua o decizie în scurt timp. Sunt luate în considerare două variante: furnizarea de specialiști pentru creșterea capacității fabricii Siare sau demararea producției de componente de aparate de ventilație în fabricile Ferrari și Fiat. Ferrari ar putea porni producția de componente la celebra uzină din Maranello, care se află în apropiere de sediul Siare, însă este așteptată o decizie.

În Marea Britanie, atât McLaren, cât și Nissan, discută despre posibilitatea de a se implica în producția de aparate medicale de ventilație mecanică pentru pacienții de coronavirus.

Fiat Chrysler și Ferrari se numără printre companiile auto care și-au închis unitățile de producție, ca urmare a epidemiei de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
fiat
masini ventilatie coronavirus
criza aparate ventilatie