Controale efectuate de autoritățile de reglementare din UE și Marea Britanie la companii auto din mai multe țări

Controale efectuate de autoritățile de reglementare din UE și Marea Britanie la companii auto din mai multe țări
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2022

Autoritățile de reglementare antitrust ale UE și Marii Britanii au efectuat controale la mai multe companii și asociații de automobile din mai multe țări, acestea fiind suspectate de încălcarea regulilor care interzic formarea de carteluri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, Comisia Europeană a trimis companiilor cereri de informații, dar nu a făcut publice numele companiilor, scrie News.ro.

eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni CITEȘTE ȘI eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni

”Inspecțiile și solicitările de informații se referă la o posibilă colaborare în ceea ce privește colectarea, tratarea și recuperarea mașinilor și furgonetelor scoase din uz care sunt considerate deșeuri”, a declarat responsabilul UE pentru concurență într-un comunicat.

Producătorul german BMW a declarat că a primit o solicitare de informații și că va răspunde. Mercedes Benz a declarat că nu se așteaptă să fie amendată pentru că a solicitat clemență și cooperează intens cu Comisia și Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) din Regatul Unit.

Ford a declarat într-un comunicat că a primit o notificare de la CMA ”referitoare la reciclarea vehiculelor vechi sau radiate, în special mașini și camionete, cunoscute și sub denumirea de vehicule scoase din uz”.

”Având în vedere că situația este în desfășurare, ar fi inadecvat pentru noi să spunem mai multe în această etapă, cu excepția să afirmăm că vom coopera pe deplin cu ancheita CMA”, a spus producătorul auto american.

Martin Eberhard, cofondatorul Tesla, vine în România pentru lansarea primului concept de supercar electric dezvoltat de compania românească CryptoDATA Tech CITEȘTE ȘI Martin Eberhard, cofondatorul Tesla, vine în România pentru lansarea primului concept de supercar electric dezvoltat de compania românească CryptoDATA Tech

Renault a confirmat ”că a fost vizitat astăzi de anchetatorii Comisiei Europene” și cooperează pe deplin.

Volkswagen și marca sa premium Audi au refuzat să comenteze.

Producătorii de automobile Stellantis și Ferrari nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

CMA a deschis, de asemenea, o investigație asupra unui număr de producători de vehicule nenumiți și a unor organisme din industrie și a declarat că cooperează cu Comisia.

Companiile constatate că încalcă regulile UE privind cartelurile riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri globală. În ultimul deceniu, Comisia a emis amenzi în valoare totală de aproximativ 2,2 miliarde de euro împotriva cartelurilor de piese auto care comercializează produse, de la frâne la cablaje, centuri de siguranță și airbag-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
companii auto
controale