Daimler nu comercializează vehicule cu motoare modificate

Daimler nu comercializează vehicule cu motoare modificate
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2015

Producătorul auto german Daimler, care produce și comercializează marca Mercedes, a anunțat că nu a manipulat datele la testele privind nivelului emisiilor la motoarele diesel, după ce Volkswagen (VW) a recunoscut că a făcut acest lucru la testele din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un purtător de cuvânt al Daimler a dat asigurări că vehiculele companiei nu utilizează acel software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale.

Și reprezentanții BMW, cel mai mare mare producător de automobile de lux din lume, au dat asigurări că nu există nici un sistem instalat în mașini care să răspundă diferit în timpul testelor și în timpul operațiunilor normale.

Joi, la la Bursa de la Frankfurt, acțiunile Daimler și BMW înregistrau scăderi de 4,2% și, respectiv, 6,2%, în timp ce titlurile VW au urcat cu 7,8%. Din cauza declinului acțiunilor, VW a pierdut săptămâna aceasta aproape 25 miliarde de euro (28 miliarde de dolari) din capitalizarea de piață.

Directorul general al Volkswagen, Martin Winterkorn, și-a prezentat miercuri demisia, după o reuniune de urgență a conducerii și principalilor acționari, pe fondul scandalului emisiilor. Un succesor al lui Martin Winterkorn va fi anunțat vineri.

Winterkorn a declarat că demisionează pentru a-și asuma 'deplina responsabilitate' pentru scandalul care a afectat compania germană. Berthold Huber a afirmat că VW regretă profund scandalul precum și pierderea încrederii clienților.

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităților SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu și în timpul operațiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susține Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA).

Reprezentanții VW au recunoscut că au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor și au anunțat că 11 milioane de vehicule diesel vândute în întreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare. Aproximativ 482.000 de vehiculele diesel produse în perioada 2008 - 2015 sub brandurile Volkswagen și Audi includ acel software destinat să modifice nivelul emisiilor, a anunțat EPA.

Numai în SUA, amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. Reparațiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse în ultimii șapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat și Audi A3.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
v
motoare diesel
mercedes