Donald Trump ordonă General Motors să producă ventilatoare medicale pentru pacienții cu COVID-19, conform Legii privind Producția de Apărare

Donald Trump ordonă General Motors să producă ventilatoare medicale pentru pacienții cu COVID-19, conform Legii privind Producția de Apărare
scris 28 mar 2020

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a ordonat vineri General Motors să producă rapid ventilatoare medicale pentru pacienții bolnavi de COVID-19, la câteva ore după ce a criticat dur, GM și Ford Motor, pentru că nu se implică suficient de rapid, transmite Reuters.

Anunțul făcut de președinte a avut loc la câteva ore după ce GM a anunțat că va construi ventilatoare medicale în colaborare cu compania Ventec Life Systems, la o fabrică a constructorului auto din Indiana, scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al GM a spus că ordinul nu schimbă planurile pregătite deja de GM pentru producția de ventilatoare.

ULTIMA ORĂ Ford România se retrage din APIA CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ford România se retrage din APIA

GM și Ford au anunțat separat săptămâna aceasta că lucrează cu alte companii pentru a ajuta la creșterea producției de ventilatoare medicale. Mulți democrați, inclusiv guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, i-au cerut lui Trump să invoce Legea privind Producția de Apărare, care îi conferă președintelui puterea de a extinde producția industrială de materiale sau produse de importanță majoră pentru securitatea națională și alte domenii.

De asemenea, Trump a criticat GM pentru închiderea unei fabrici din Ohio, anul trecut. GM a vândut anul trecut fabrica de asamblare din Lordstown, Ohio, unui startup de camioane electrice.

”General Motors TREBUIE să-și deschidă imediat uzina abandonată din Lordstown, Ohio, sau o altă fabrică și să înceapă să facă VENTILATOARE, ACUM !!!!!! FORD, TREBUIE SĂ VĂ APUCAȚI DE VENTILATOARE ACUM !!!!!! ”, a scris Trump  pe Twitter.

„Au spus că ne vor oferi 40.000 de ventilatoare foarte necesare, ”foarte repede ”. Acum spun că vor fi doar 6000, la sfârșitul lunii aprilie, și vor fi scumpe”, a scris Trump.

GM și partenerul său Ventec Life Systems au confirmat, vineri, că cel mai mare producător auto din SUA va construi ventilatoare medicale la fabrica sa de piese Kokomo, Indiana, care vor începe să fie livrate de luna viitoare.

O sursă familiară cu planurile a declarat că GM va începe construirea prototipurilor în termen de două săptămâni și va începe să expedieze un număr „semnificativ” de ventilatoare de la sfârșitul lunii aprilie, urmând ca ulterior să crească livrările.

Ford a anunțat că se mișcă cât se poate de rapid pentru a se pregăti de producția ventilatoarelor.

"Ford elimină toate piedicile pentru a furniza rapid și în siguranță echipamentele necesare pentru pacienți și lucrătorii din domeniul sănătății", a anunțat compania într-un comunicat.

„Avem echipe care lucrează în totalitate cu GE Healthcare  pentru a stimula producția unor ventilatoare simplificate.”

„Ford discută în mod activ cu autoritățile, pentru îndrumări cu privire la aprobările, domeniul de aplicare și distribuția unei serii de produse, inclusiv  de ventilatoare”, a adăugat Ford.

Un articol al New York Times a sugerat că administrația de la Casa Albă a evitat să anunțe un acord major între GM și Ventec pentru producția de ventilatoare deoarece prețul de referință este prea mare. Aceasta fapt a atras critici dure din partea democraților.

Și alți producători auto au anunțat că lucrează la ventilatoare. Vineri, Toyota Motor Corp) a anunțat că ”finalizează acorduri pentru a începe colaborarea cu cel puțin două companii care produc ventilatoare pentru a ajuta la creșterea capacității lor de producție.”

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
general motors
covid-19