Drumurile din România sunt cele mai nesigure din Uniunea Europeană

Drumurile din România sunt cele mai nesigure din Uniunea Europeană
scris 10 apr 2018

În timp ce drumurile europene au fost și în 2017 cele mai sigure drumuri din lume, cu o medie de 49 de accidente mortale la un milion de locuitori, România este pe ultimul loc în UE la acest indicator, în condițiile în care a avut cea mai mare rată a accidentelor mortale mortalitate din UE (98 de accidente mortale la un milion de locuitori, dublu față de media din UE), a anunțat marți Comisia Europeană.

Executivul comunitar subliniază că în prezent doar două state membre, România și Bulgaria, au o rată a accidentelor mortale mai mare de 80 de decese la un milion de locuitori, față de șapte state membre în anul 2010. De asemenea, în 2017 majoritatea statelor membre aveau o rată a accidentelor mortale mai mică de 60 de decese la un milion de locuitori, iar opt din aceste state aveau chiar o rată a accidentelor mortale mai mică de 40 de decese la un milion de locuitori, scrie Agerpres

Zeci de români plecați de Paște au rămas blocați pe aeroport la Roma. Ryanair le oferă o singură noapte de cazare și întoarcere în țară abia miercuri, joi sau vineri CITEȘTE ȘI Zeci de români plecați de Paște au rămas blocați pe aeroport la Roma. Ryanair le oferă o singură noapte de cazare și întoarcere în țară abia miercuri, joi sau vineri

În UE, Suedia (25 de decese la un milion de locuitori), Marea Britanie (27), Olanda (31) și Danemarca (32) au raportat cele mai scăzute cifre în 2017. 

"25.300 de persoane și-au pierdut viața pe drumurile noastre în ultimul an și multe altele au suferit vătămări grave care le vor afecta pe viața. Siguranța rutieră este, fără doar și poate, o responsabilitate partajată cu statele membre, însă eu sunt convinsă că UE poate face mai mult pentru a-i proteja mai bine pe cetățenii europeni. Comisia lucrează în prezent la o serie de măsuri concrete, pe care intenționam să le anunțam în săptămânile următoare", a declarat comisarul pentru Transporturi, Violeta Bulc.

viewscnt
Afla mai multe despre
drumuri
uniunea europeana