EasyJet a înregistrat o pierdere record în primul semestru fiscal, din cauza deprecierii lirei și a tarifelor mai mici

EasyJet a înregistrat o pierdere record în primul semestru fiscal, din cauza deprecierii lirei și a tarifelor mai mici
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2017

EasyJet a înregistrat o pierdere record în primul semestru fiscal încheiat pe 31 martie, din cauza deprecierii lirei sterline, care a mărit costurile în Europa, și a reducerii tarifelor pentru a păstra pasagerii, pe fondul unui război al prețurilor pe continent, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operatorul aerian a făcut o comandă pentru 30 de avioane Airbus SE, în vederea creșterii capacității de transport, scrie News.ro.

Pierderea înainte de taxe ajustată a crescut la 212 milioane de lire sterline (274 milioane dolari) în primul semestru fiscal, de la 21 de milioane de lire în urmă cu un an, a anunțat compania cu sediul în Luton, Anglia.

Analiștii anticipau o pierdere de 176 de milioane de lire sterline.

Deprecierea lirei, după votul pro-Brexit al britanicilor din iunie 2016, a șters 82 de milioane de lire din profitul EasyJet, în timp ce venitul pe scaun a coborât cu aproape 10%. Politica de discount a erodat economiile obținute din costurile scăzute ale carburantului și a avut loc pe fondul cererii scăzute pe anumite rute, după o serie de atacuri teroriste care au avut loc în orașe și centre turistice europene.

Economia României a crescut în primul trimestru cu 5,7%, peste estimări CITEȘTE ȘI Economia României a crescut în primul trimestru cu 5,7%, peste estimări

”Rezervările pentru vară sunt mai mari decât cele de anul trecut, arătând că cererea de zboruri rămâne solidă, consumatorii prioritizând cheltuielile pentru zbpruri ți vacanțe”, a afirmat într-un comunicat directorul general al EasyJet, Carolyn McCall.

Ea a adăugat că declinul prețurilor va încetini, urmând ca în acest trimestru scăderea să fie de o singură cifră.

Estimările companiei pentru actualul an fiscal sunt conforme cu estimările analiștilor, care anticipează un profit înainte de taxe de circa 372 de milioane de lire sterline.

viewscnt
Afla mai multe despre
easyjet