Elon Musk a dat înapoi în privința concedierilor de la Tesla

Elon Musk a dat înapoi în privința concedierilor de la Tesla
scris 6 iun 2022

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a a dat înapoi în privința concedierilor de la Tesla, afirmând că numărul total al angajaților va crește în următoarele 12 luni, în timp ce numărul salariaților va stagna, după ce în urmă cu doar câteva zile spunea că este nevoie de o reducere cu 10% a forței de muncă, transmite Reuters.

”Numărul total al angajaților va crește, dar cel al salariaților ar trebui să fie relativ neschimbat”, a scris Musk pe Twitter, într-un răspuns la un cont de Twitter neverificat care a făcut ”o predicție” că numărul de angajați Tesla va crește în următoarele 12 luni, scrie News.ro.

FOTO Bentley Flying Spur Hybrid, o mașină de 200.000 de euro, are deja două comenzi de la clienți români CITEȘTE ȘI FOTO Bentley Flying Spur Hybrid, o mașină de 200.000 de euro, are deja două comenzi de la clienți români

Musk a afirmat, într-un e-mail adresat joi directorilor Tesla, care a fost văzut de Reuters vineri, că are un ”un presentiment foarte prost” despre economia SUA și că trebuie să reducă locurile de muncă cu aproximativ 10%.

Într-un alt e-mail adresat angajaților vineri, Musk a spus că Tesla va reduce numărul salariaților cu 10%, deoarece a devenit ”supraîncărcat în multe domenii”.

Dar ”numărul de angajați angajați cu ora va crește”, a spus el.

Acțiunile Tesla au scăzut vineri cu 9,2% în urma știrilor.

Potrivit unui document depus de Tesla la autoritățile de reglementare din SUA, compania și filialele sale aveau aproape 100.000 de angajați la sfârșitul anului 2021.

Înaintea e-mailurilor sale cu privire la personal, Musk a trimis un e-mail angajaților, prin care le-a cerut să se întoarcă la birou pentru cel puțin 40 de ore pe săptămână. Nerespectarea acestui lucru ar fi considerată o demisie, a scris el.

Musk a declarat joi că evenimentul privit inteligența artificială al Tesla a fost amânat pentru 30 septembrie și a spus că un prototip al Optimus, un robot umanoid care este o prioritate a companiei, ar putea fi gata până atunci și ar putea fi lansat anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla
angajari