Elon Musk îi avertizează pe angajații Tesla să țină sub control cheltuielile, pentru a continua să obțină profit

Elon Musk îi avertizează pe angajații Tesla să țină sub control cheltuielile, pentru a continua să obțină profit
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2020

Elon Musk i-a avertizat pe angajații Tesla că trebuie să țină sub control cheltuielile pentru a obține în continuare profit trimestrial, chiar dacă acțiunile sunt tranzacționate la maxime istorice înaintea includerii companiei în indicele S&P 500, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla a început în acest an să cheltuie, printre altele, pentru construirea unei fabrici noi în apropiere de Austin, Texas, și a unei alteia lângă Berlin. Compania a început să renoveze unitățile sale de vopsitorie care fac parte din fabrica sa de asamblare din Fremont, California, scrie News.ro.

”Investitorii ne acordă foarte multă încredere în profitabilitatea noastră viitoare, dar dacă, în orice moment, vor conchide că acest lucru nu se va întâmpla, acțiunile noastre se vor prăbuși ca un sufleu lovit de un baros!”, a scris Musk în emailul obținut de CNBC.

\ CITEȘTE ȘI "Nașii" CFR intră în era online: vor putea verifica și vinde bilete în teren, cu ajutorul unor dispozitive mobile conectate la net

La începutul anului 2020, pe fondul vânzărilor de automobile scăzute la nivel mondial, Tesla a redus temporar salariile unor angajați, a redus contractele cu lucrătorii temporari și a concediat un număr nedezvăluit de lucrători, în urma evaluării performanțelor. Ulterior, compania a reangajat contractorii și a restabilit salariile angajaților.

E-mailul trimis marți de Musk reia declarații anterioare ale acestuia, dar nu specifică modul în care Tesla intenționează să se gândească la bugetul său.

La raportarea rezultatelor financiare ale companiei aferente trimestrului al treilea, Musk le-a spus analiștilor și acționarilor: ”Încercăm să cheltuim bani în cel mai rapid ritm posibil, dar nu să-i risipim”.

Directorul financiar al Tesla, Zachary Kirkhorn, a spus cu aceeași ocazie că Tesla intenționează să-și mărească cheltuielile de capital cu 2 miliarde de dolari față de planurile sale anterioare de 2,5 miliarde de dolari, în 2021 și 2022. Printre altele, a spus el, creșterea cheltuielilor ar permite Tesla să  se aprovizioneze intern, cum ar fi în cazul producției de celule de baterii.

Tesla a atras 5 miliarde de dolari în septembrie printr-o majorare de capital, dar trebuie să plătească aproximativ 1 miliard de dolari în trimestru patru.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla