Emirates va primi anul acesta avioane noi în valoare de 14,5 miliarde de dolari

Emirates va primi anul acesta avioane noi în valoare de 14,5 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2016

Compania aeriană Emirates intenționează să adauge la flota sa, în cursul anului fiscal care va începe în luna aprilie 2016, 37 de noi avioane capabile să zboare pe distanțe lungi, pe măsură ce își extinde operațiunile din Asia cu noi destinații, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul general de la Emirates, Thierry Antinori, a declarat miercuri că, până în luna martie 2017, flota companiei se va extinde cu 27 de avioane Airbus A380 și 16 avioane Boeing 777. Prețul de catalog al acestor avioane este de 14,5 miliarde de dolari.

Emirates deservește deja aproximativ 150 de destinații în circa 80 de țări, grație celei mai mari flote de avioane capabile să zboare pe distanțe lungi din industria transportului aerian. În luna februarie a acestui an, compania cu sediul la Dubai va începe zborurile pe ruta Panama, cel mai lung zbor nonstop efectuat vreodată de o companie aeriană, depășind zborurile pe ruta Dallas-Sydney ale companiei australiene Qantas Airways Ltd.

Iranul va cumpăra 114 avioane Airbus săptămâna viitoare CITEȘTE ȘI Iranul va cumpăra 114 avioane Airbus săptămâna viitoare

"Vom continua să creștem. Vom continuă să investim, să inovăm și să avem o flotă tânără. Este vorba despre crearea de noi piețe", a spus Thierry Antinori.

Acesta a adăugat că Emirates intenționează să retragă 26 de avioane din flota sa și, în paralel, studiază o comandă pentru avioane Airbus A350-900 și A350-1000 alături de modelele Boeing 787-9 și 787-10.

În prezent, Emirates are o flotă de 247 de avioane în funcțiune și comenzi pentru alte 257 de avioane. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
emirates
avioane