Ferrari a finalizat separarea de Fiat Chrysler

Ferrari a finalizat separarea de Fiat Chrysler
scris 3 ian 2016

Producătorul de automobile de lux Ferrari a finalizat sâmbătă procesul de separare a activităților companiei de grupul Fiat Chrysler Automobiles (FCA). În urma operațiunii, participația de 80% deținută de grup la constructorul fondat de Enzo Ferrari în urmă cu 86 de ani va fi transferată către acționarii FCA.

Separarea de Ferrari face parte din strategia directorului general al Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, de a atrage fonduri pentru reducerea datoriilor și finanțarea unui program de investiții de 48 miliarde de euro, care vizează extinderea mărcilor Jeep, Alfa Romeo și Maserati.

În octombrie, Fiat Chrysler a atras 893 milioane dolari prin listarea pe bursa de la New York a unui pachet de 10% din acțiunile Ferrari.

Titlurile Ferrari, cu simbolul RACE (cursă - engleză), au avut o intrare spectaculoasă pe Wall Street, încheind prima ședință de tranzacționare la nivelul de 61 dolari/acțiune, cu 17% peste peste prețul ofertei publice inițiale, de 52 dolari/acțiune. Acțiunile Ferrari au încheiat ultima ședință a anului trecut cu un preț de 48 de dolari, evaluând compania la aproximativ 9,07 miliarde de dolari.

Acțiunile Ferrari vor continua să fie tranzacționate la New York sub simbolul RACE, a anunțat duminică grupul auto. Începând cu 4 ianuarie, acțiunile Ferrari vor fi admise la tranzacționare și pe bursa de la Milano.   

Ferrari a obținut un profit net de 235 milioane de euro în primele nouă luni ale anului trecut, în urcare cu 26% de la 186 milioane de euro în perioada similară din 2014. Livrările de automobile au crescut de la 5.280 unități la 5.643 unități, în timp ce veniturile companiei s-au majorat cu aproape 5%, la 2,11 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
fiat chrysler
separare