Fiat Chrysler reiterează că vehiculele sale respectă reglementările referitoare la emisii

Fiat Chrysler reiterează că vehiculele sale respectă reglementările referitoare la emisii
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2017

Fiat Chrysler a reiterat marți că vehiculele pe care le produce respectă reglementările referitoare la emisii, după ce autoritățile franceze au înaintat procuraturii un dosar referitor la nivelul anormal de ridicat al noxelor unora dintre modele fabricate de grup, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Un purtător de cuvânt al Fiat Chrysler a spus că grupul nu a fost informat despre faptele care stau la baza acuzațiilor din Franța, dar că așteaptă să aibă oportunitatea de a răspunde, scrie News.ro.

El a arătat că producătorul auto a oferit deja unele informații autorităților franceze, care au arătat că rezultatele unora dintre testele efectuate nu corespund cu cele făcute de Ministerul italian al Transporturilor și de Fiat Chrysler.

Reprezentantul Fiat Chrysler a spus că grupul are rezerve legate de testele efectuate pe câte un singur vehicul și după metodologii care nu ar fi prevăzute în reglementările actuale. El a adăugat că grupul va coopera în cadrul investigației și că este optimist că problema va fi clarificată.

Investigația din Franța a fost lansată după scandalul emisiilor autmobilelor Volkswagen diesel și a conchis că emisiile unor modele Fiat Chrysler depășesc de câteva ori limitele legale.

Automobile Dacia și Renault Commercial Roumanie se retrag din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile CITEȘTE ȘI Automobile Dacia și Renault Commercial Roumanie se retrag din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile

Fiat Chrysler devine al treilea producător auto care va fi investigat de procuratura franceză, după Volkswagen și grupul francez Renault.

Testele au fost efectuate de autoritățile franceze de reglementare în 2016 pe vehicule fabricate de mai mulți producători auto.

Potrivit concluziilor publicate în iulie anul trecut, modelul Jeep Cherokee al Fiat Chrysler emite oxid de nitrogen de opt ori peste limitele legale, pconform unui trest de laborator efectuat după reguli ușor modificate. Modelul Fiat 500x emite noxe de aproape 17 ori mai mari peste limita admisă, în testele de drum.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler