Fiat Chrysler și Google ar putea colabora pentru dezvoltarea unor mașini autonome

 Fiat Chrysler și Google ar putea colabora pentru dezvoltarea unor mașini autonome
scris 30 apr 2016

Compania auto Fiat Chrysler Automobiles (FCA) poartă discuții avansate cu Google în legătură cu un posibil parteneriat pentru dezvoltarea de mașini autonome, potrivit unei surse apropiate situației, citată de Wall Street Journal.

Potrivit sursei, negocierile au loc de mai multe luni. Cele două părți nu au confirmat informațiile, dar CEO-ul Fiat, Sergio Marchionne, a declarat că Fiat nu exlude colaborarea cu diferiți parteneri relevanți, indiferent de domeniu.

“Cred că avem nevoie de timp pentru a vedea dacă un atfel de aranjament este relevant pentru FCA din punct de vedere comercial. Totuși, sperăm că vom avea ce să spunem despre acest aspect în cursul anului. Nu pot spune nimic deocamdată. Discuțiile sunt confidențiale”, a adăugat Marchionne, întrebat despre o posibilă colaborare cu Google sau altă companie din domeniul tehnologiei.

Fiat nu a anunțat până acum că ar fi interesată de dezvoltarea unor mașini autonome, iar portofoiliul companiei nu include, deocadată, nici măcar mașini electrice sau hibrid, cum este cazul multor producători din industrie.

General Motors cumpără un start-up care dezvoltă tehnologii pentru mașinile fără șofer, după o investiție similară în ianuarie CITEȘTE ȘI General Motors cumpără un start-up care dezvoltă tehnologii pentru mașinile fără șofer, după o investiție similară în ianuarie

Pe de altă parte, Google lucrează de peste șase ani la dezvoltarea unor mașini fără șofer. Modelele autonome dezvoltate de companie au fost testate pînă acum pe o distanță totală de peste 3 milioane de kilometri pe drumurile din Statele Unite ale Americii, timp în care au fost implicate în 17 incidente minore de trafic.

viewscnt
Afla mai multe despre
fca
fiat chrysler
fiat
google
fara sofer
masini autonome
sergio marchionne