Ford a anunțat că va închide anul viitor o fabrică din Marea Britanie

Ford a anunțat că va închide anul viitor o fabrică din Marea Britanie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 iun 2019

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford a confirmat că va închide o fabrică din Marea Britanie în cadrul restructurării operațiunilor europene, parte dintr-un proces mai amplu în valoare de 11 miliarde dolari, la nivel global.

Fabrica Ford din Bridgend va fi închisă, compania confirmând astfel informațiile anterioare, aducând astfel reduceri de costuri afacerilor Ford Europe. Uzina construiește motoare, inclusiv pentru modelul subcompact Fiesta, și tot aici erau produse parte din motoarele utilizate pe defunctul B-Max, produs la Craiova. Producția motorului 1.5 litri benzină se va opri în februarie anul viitor, însă va mai fi în vigoare un contract cu Jaguar Land Rover, până în septembrie 2020.

„Schimbările în cererile clienților și dezavantajele de costuri, plus absența unui motor suplimentar la Bridgend, fac uzinanesustenabilă din punct de vedere economic în anii ce vin”, a declarat Rowley Stuart, președinte Ford Europe.

Uzina Ford din Bridgend producea 20% din totalul motoarelor (circa 2,7 milioane) fabricate anual în Marea Britanie.

Sindicatele din Marea Britanie au criticat Ford pentru această decizie susținând că și-au compromis deliberat activitățile din Marea Britanie, astfel câ în prezent nu mai produce niciun vehicule în această țară.

Costurile acestei închideri vor fi destuld e ridicate, circa 650 milioane dolari, din care 400 milioane dolari fiind bani pe care compania trebuie să-i lpătească angajaților. Diferența este dată de cheltuieli cu fondurile de pensii precum și deprecieri și ampotizări accelerate. Costurile vor fi incluse diferențiat, în bilanțurile pentru acest an sau, după caz, în cele de anul viitor.

Ford a mai spus că eforturile de a identifica noi oportunități de producție pentru Bridgend nu au avut succes. Angajații au făcut presiuni pentru identificarea de tehnologii noi, hibrid sau electrice, pentru a fi produse în uzină.

Situația industriei auto britanice nu este deloc una bună, odată cu închiderea fabricii Bridgend. Honda a decis deja că va închide peste doi ani uzina din Swindon, iar Nissan a anunțat că nu va mai construi, în Sunderland, SUV-ul X-Trail.

Planul Ford de restructurare prevede închiderea mai multor facilități, inclusiv în Germania, Franța și Rusia, precum și eliminarea unor modele din gamă.

 

FOTO Renault a prezentat ultimele modificări aduse SUV-ului Koleos CITEȘTE ȘI FOTO Renault a prezentat ultimele modificări aduse SUV-ului Koleos

Guvernul britanic a anunțat că va discuta situația fabricii cu sindicatele și cu reprezentanții Ford.

Ford are două fabrici în Marea Britanie unde se produc motoare, care sunt exportate în Germania, Turcia, SUA și în alte regiuni. Livrările ar putea fi afectate în cazul în care Regatul Unit părăsește UE fără un acord.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
marea britanie