Ford anunță noi reduceri ale producției din cauza deficitului global de semiconductori

Ford anunță noi reduceri ale producției din cauza deficitului global de semiconductori
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2021

Ford Motor a anunțat o nouă serie de închideri ale fabricilor din cauza deficitului global de semiconductori, fiind afectate cinci facilități din Statele Unite și una din Turcia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Al doilea producător auto american nu a specificat câte vehicule nu vor fi fabricate din cauza celor mai recente acțiuni și a reiterat că va furniza în 28 aprilie o actualizare a impactului financiar al deficitului de cipuri pentru industria auto, scrie Agerpres.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Luna aceasta, Ford a redus producția la fabricile din Chicago, Flat Rock, Michigan și Kansas City și a implementat un program redus de muncă la uzina din Ohio.

În martie, compania estima la 1 - 2,5 miliarde de dolari costurile provocate de deficitul global de semiconductori.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Oficialii din industria auto avertizează că în trimestrul doi vor fi și mai multe fabrici afectate de lipsa cipurilor.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinații de factori. Producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut și au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condițiile în care oamenii au fost obligați să stea în acasă, ceea ce a condus la creșterea vânzărilor de laptopuri și console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
semiconductori