Ford emite obligațiuni de 8 miliarde dolari, estimând pierderi 2 miliarde dolari în primul trimestru. Pe fondul șocului epidemiei, se împrumută la dobânzi chiar și depășind 9% pentru a-și asigura resursele-tampon

Ford emite obligațiuni de 8 miliarde dolari, estimând pierderi 2 miliarde dolari în primul trimestru. Pe fondul șocului epidemiei, se împrumută la dobânzi chiar și depășind 9% pentru a-și asigura resursele-tampon
scris 18 apr 2020

Pe fondul șocului epidemiei de coronavirus, Ford Motor se împrumută la dobânzi chiar și depășind 9% pentru a-și asigura resursele-tampon în vederea traversării crizei.

Corporația auto Ford a obținut vineri, din piață, finanțări în valoare de 8 miliarde după ce a emis instrumente cu venit fix având dobânzi între 8,50% și 9,625%, transmite Reuters. Este măsura la care compania recurge pentru a-și asigura resursele de cash spre a face față efectului prăbușirii vânzărilor de autovehicule și producției după declanșarea epidemiei de coronavirus.

Investitorii spun că Ford a beneficiat de intrarea în piață a Rezervei Federale Americane care a acordat asistență de lichiditate pentru a susține ofertele obligatare de săptămâna trecută.

„Tranzacția este un semn bun pentru creșterea încrederii și îmbunătățirea condițiilor de lichiditate, precum și o dovadă pentru existența unei perspective economice mai promițătoare”, spune Dan Mead, oficial al Bank of America Securities, unul dintre intermediarii plasamentului.

Audi repornește fabricile din Europa până la sfârșitul lunii aprilie. Prima uzină, cea din Gyor, a început să producă CITEȘTE ȘI Audi repornește fabricile din Europa până la sfârșitul lunii aprilie. Prima uzină, cea din Gyor, a început să producă

Persoane apropiate tranzacției spun că a fost cerere pentru obligațiuni în valoare de 40 miliarde dolari. Anterior, Ford se împrumutase din piață printr-o facilitate de tip revolving în valoare de 15 miliarde dolari, după ce pandemia COVID-19 a atras închideri ale fabricilor sale din Europa și America de Nord, în cursul lunii trecute. Compania cu sediul în Dearborn, statul american Michigan, estimează la 2 miliarde dolari pierderile din primul trimestru, în condițiile în care vânzările dealerilor au scăzut cu 21% la o bază de calcul anualizată.

Ford a fost nevoită să constituie garanții noi pentru împrumuturile sale, în contextul în care a pierdut statutul de „investment grade”, din partea agențiilor de rating. Compania a suspendat plata dividendului trimestrial.

După tranzacție, Ford are mai mult spațiu financiar și mizează că pe măsură ce autoritățile federale și stat vor începe relaxarea restricțiilor de circulație să poată relua fabricarea autovehiculelor de luna viitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
auto
obligatiuni
fed
obligatuni
sua
criza
coronavirus