Ford l-a înlocuit pe directorul diviziei nord-americane, în urma descoperirii unui ”comportament inadecvat”

Ford l-a înlocuit pe directorul diviziei nord-americane, în urma descoperirii unui ”comportament inadecvat”
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2018

Ford Motor l-a numit joi pe Kumar Galhotra la conducerea diviziei nord-americane a grupului, în urma plecării bruște a directorului Raj Nair, după ce o investigație internă a descoperit ”un comportament nepotrivit” al acestuia, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numirea face parte dintr-o reorganizare mai amplă a conducerii celui de-al doilea mare producător american de automobile, fiind a doua astfel de măsură în mai puțin de un an de când Jim Hackett a devenit director general al grupului, în mai 2017, scrie News.ro.

Galhotra, care a lucrat la Ford în ultimii 29 de ani, iar anterior a condus divizia de automobile de lux Lincoln Motor, va fi subordonat direct directorului general Jim Farley, președintele Ford pentru piețe globale. Numirea sa intră în vigoare la 1 martie.

Tranzacție: Takeaway.com a cumpărat BGmenu și platforma de comenzi online de mân­care Oliviera și vrea să devină nr 1 în România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Takeaway.com a cumpărat BGmenu și platforma de comenzi online de mân­care Oliviera și vrea să devină nr 1 în România

Ford a anunțat miercuri că Nair va pleca imediat din companie, după ce o investigație a scos la iveală ”un comportament nepotrivit cu codul de conduită al companiei”.

Anunțul nu a oferit detalii legate de comportamentul directorului. Un purtător de cuvânt al Ford a spus că investigația a început acum câteva săptămâni, în urma unei informații primite de companie, legată de comportamentul respectiv.

Ford a informat joi, într-un document depus la autoritatea de reglementare, că potrivit termenilor acordului de separare, Nair are dreptul la beneficii pentru pensie și asigurări de sănătate, dar nu va primi un bons pentru 2017 și 2018, iar unele compensații sub formă de acțiuni au fost anulate.

Nair a acceptat să nu aibă pretenții financiare față de Ford și să coopereze în cadrul oricăror investigații sau litigii viitoare.

Galhotra, care ocupa de anul trecut și funcția de director de marketing al Ford, va prelua conducerea unei divizii care generează circa 90% din profitul global al Ford.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
kumar galhotra