Ford Motor va relua luni producția de vehicule electrice F-150 Lightning, oprită în urma unor incendii la baterii

Ford Motor va relua luni producția de vehicule electrice F-150 Lightning, oprită în urma unor incendii la baterii
scris 12 mar 2023

Ford Motor va relua luni producția de vehicule electrice F-150 Lightning, după ce al doilea mare producător auto din SUA a oprit fabricarea acestora și a rechemat în service 18 camionete electrice, din cauza unui defect de fabricație la celulele bateriei care a provocat incendii, transmite Reuters.

Rechemarea, anunțată vineri, include vehicule produse într-o perioadă de patru săptămâni, începând de la sfârșitul anului trecut.

Ford a spus că a stabilit recent ”că 18 vehicule care conțineau celule din acea perioadă de patru săptămâni au ajuns la dealeri și clienți”.

Ford a spus că va înlocui bateriile din cele 18 vehicule, dar a spus că nu are cunoștință de incendii sau răniri legate de rechemare.

Producătorul auto a anunțat anterior că intenționează să repornească producția luni, după ce o oprise înurma unui incendiu la bateria unui vehicul electric, la începutul lunii februarie.

Ford a spus că o camionetă electrică a luat foc pe 4 februarie, în timpul unei inspecții de calitate înainte de livrare, la un sediu al companiei din Dearborn, Michigan și s-a răspândit la alte două vehicule.

Producătorul auto a oprit producția a doua zi.

Ford a declarat vineri că ”motivul principal identificat a fost legat de producția de celule de baterie la uzina SK On din Georgia.

SK On este divizia de baterii auto a SK Innovation.

Ford a declarat împreună cu SK On că ”a confirmat cauzele fundamentale și a implementat acțiuni de calitate”.

Ford a declarat vineri că încă nu a stabilit o dată pentru reluarea livrărilor, dar a spus că producția este pe cale să  fie luatăia luni cu ”un stoc curat de baterii”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford f-150
ford electric