Ford pregătește o companie mixtă cu un partener chinez, pentru un automobil electric

Ford pregătește o companie mixtă cu un partener chinez, pentru un automobil electric
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2017

Ford Motor analizează înființarea unei companii mixte cu constructorul chinez Anhui Zotye Automobile, în vederea fabricării unui automobil electric sub un brand nou, pentru a profita de interesul pentru astfel de vehicule pe cea mai mare piață auto din lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

China, unde poluarea din marile orașe se află la un nivel alarmant, susține agresiv construcția de vehicule electrice și a alocat zeci de miliarde de dolari investițiilor, cercetărilor și subvențiilor, mulți constructori auto fiind încurajați să lanseze proiecte, arată news.ro

Tesla, Daimler și General Motors se numără printre companiile care au anunțat deja planuri de construcție a unor vehicule electrice în China, unde autoritățile vor ca până în 2025 o proporție de cel puțin o cincime din vânzările de automobile din țară să fie electrice sau hibride.

Grupul Ford, ale cărui vânzări în China au scăzut cu 7% în acest an, a anunțat marți, într-un comunicat, că a semnat un memorandum de înțelegere cu Zotye Auto pentru construcția unui nou brand sub care să fie comercializare vehicule electrice. Ambele companii vor deține participații egale de 50% la compania mixtă.

Detaliile financiare ale acordului nu au fost făcute publice.

Posibila compania mixtă a Ford cu Zotye Auto ar fi o extindere a angajamentelor făcute de compania americană pentru fabricarea de automobile electrice în China. În luna aprilie, Ford a prezentat planurile de a oferi până în 2025 versiuni electrice sau hibride pentru toate modelele pe care le construiește în China cu partenerul Chongqing Changan Automobile.

Totuși, compania a precizat că va avea o abordare precaută, din cauza incertitudinilor legate de interesul consumatorilor și politica guvernamentală.

Zotye, descrisă de Ford ca lider pe piața chineză a automobilelor electrice mici, a vândut peste 16.000 de vehicule electrice în perioada ianuarie-iulie, în creștere cu 56% față de aceeași perioadă a anului trecut. Compania chineză, cu sediul în provincia Zhejiang, mai produce SUV-uri și camioane, iar luni a raportat o creștere a aproape șase ori a profitului în primul semestru.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
masini