Fostul vicepreședinte Dacia, Constantin Stroe, va avea o statuie în fața Casei de Cultură din Mioveni

Fostul vicepreședinte Dacia, Constantin Stroe, va avea o statuie în fața Casei de Cultură din Mioveni
scris 11 dec 2017

La finalul săptămânii, în orașul Mioveni va avea loc un eveniment important pentru locuitori și pentru industria auto românească. Autoritățile vor dezveli bustul fostului vicepreședinte Dacia Constantin Stroe, decedat în urmă cu un an, în fața Casei de Cultură a orașului.

Constantin Stroe, omul de care se leagă istoria uzinelor Dacia, cel care a adus la Mioveni grupul Renault, va fi primul director de companie care va avea o statuie în România, și unul dintre puținii lideri ai industiei auto globale cu statuie, alături de legendarul Henry Ford. Statuia a fost finanțată de Consilul Local Mioveni, în urma solicitărilor venite din partea cetățenilor orașului. Eveninentul se va desfășura în fața familiei și foștilor directori ai uzinelor Dacia.

Constantin Stroe a decedat anul trecut, pe 17 decembrie, la 74 de ani, după o carieră dedicată uzinei de automobile Dacia, companie pe care a condus-o din 1990, imediat după Revoluție, ca director general (până în 2002, la venirea Renault), și apoi până în 2015, ca vicepreședinte. El a fost principalul negociator cu Renault Group, în procesul de privatizare a fostei Întreprinderi de Automobile Dacia.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
constantin stroe
dacia
statuie