FOTO Campanie publicitară controversată pe autobuzele din Londra

FOTO Campanie publicitară controversată pe autobuzele din Londra
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2021

Afișajul publicitar „dubios” de pe autobuzele din Londra va fi înlăturat, a anunțat Transport for London (TfL), după ce campania derulată de agenția guvernamentală, Channel 4 și grupul media Global a fost asupru criticată online pentru mesajele care pot fi interpretate, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Campania publicitară include sugestia că persoanei care ocupă primul loc de sus al autobuzului „îi place să fie dezbrăcată”, scrie News.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Reclama a fost descrisă ca insensibilă de majoritatea, iar unii au spus că pasagerii riscă să fie agresați sexual. Au existat și temeri că pe locurile indicate pot sta copii.

Scriitoarea Tracy King a atras atenția pe Twitter: „Ce dracului înseamnă reclama asta dubioasă pe autobuz? Nu poți eticheta în felul ăsta pasageri care nu și-au dat consimțământul. Channel 4 nu știe câte agresiuni sexuale au loc în autobuze?”.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

„Ștacheta nu ar trebui să fie atât de jos, dar ar putea agențiile de publicitate să înceapă cu «acest concept își permite autonomia, intimitatea și demnitatea de bază ale utilizatorului de autobuz?»”, a adăugat ea.

Un sondaj YouGov realizat în urmă cu mai bine de un an indica faptul că mai mult de jumătate dintre femeile care folosesc transportul în comun în Londra au fost hărțuite sexual.

Un purtător de cuvânt al TfL a spus că organizația face eforturi pentru a asigura că transportul public este un mediu sigur și „orice raportare de agresiune sexuală sau comportament neadecvat este investigată și tratată extrem de serios”.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

„Am analizat campania de publicitate și am decis că nu ar trebui să mai fie prezentă pe rețeaua noastră de autobuze. Va fi înlăturată de îndată ce este posibil”.

„Naked Attraction” este un show de dating pe Channel 4, unde participanți, care apar nud, sunt luați în considerare de un potențial partener de întâlniri, care alege un însoțitor și se și dezbracă.

FOTO Campanie publicitară controversată pe autobuzele din Londra

viewscnt
Afla mai multe despre
londra
autobuze