FOTO Ford începe să echipeze angajații din uzinele din Europa cu un exoschelet mecanic

FOTO Ford începe să echipeze angajații din uzinele din Europa cu un exoschelet mecanic
Florentina Dragu
Florentina Dragu
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 aug 2018

Ford va echipa mai mulți angajați, din uzinele din Europa, cu exoschelete mecanice destinate să le ușureze sarcinile, după ce a testat cu succes tehnologia la două fabrici din SUA. UPDATE: Reprezentanții uzinei au precizat că la Craiova nu vor fi introduse aceste exoschelete.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul auto american a testat, începând cu toamna trecută, un exoschelet conceput să reducă presiunea exercitată asupra corpului de mișcările repetitive deasupra capului, reducând, astfel, riscul apariției de probleme medicale.

Producătorul italian de canapele handmade, Gamma Arredamenti, acum și în showroomul Sensodays Băneasa CITEȘTE ȘI Producătorul italian de canapele handmade, Gamma Arredamenti, acum și în showroomul Sensodays Băneasa

Utilizarea exoscheletului, în fapt o vestă mecanică, va fi extinsă acum la un total de 15 fabrici Ford din șapte țări, în Europa, Asia și cele două Americi. Ford nu a precizat oficial care vor fi fabricile și nici numărul de angajați ce vor fi echipați cu EksoVest, denumirea exoscheletului dezvoltat în parteneriat cu firma Ekso Bionics.

Potrivit BBC, un număr de 75 de angajați de la fabricile din SUA, Mexic, România, Brazilia, China și Thailanda vor utiliza însă vesta mecanică.

UPDATE ora 11.00: Reprezentanții uzinei Ford din Craiova au transmis Profit.ro că această fabrică nu se află, totuși, pe lista uzinelor din Europa în care va fi introdus acest dispozitiv.

Exoscheletul poate fi echipat de persoane cu înălțimi între 1,57 și 1,93 metri și poate susține sarcini de până la 6,8 kilograme pentru fiecare braț. Potrivit Ford, efortul depus de angajații care efectuează operațiuni repetitive la uzinele auto este echivalent cu ridicarea “unui sac de făină sau a unui pepene verde” deasupra capului de 4.600 de ori în fiecare zi.  

FOTO Ford începe să echipeze angajații din uzinele din Europa cu un exoschelet mecanic

“Nu vreau ca EksoVest să plece vreodată. Nu aș face nicio operațiune deasupra capului fără vestă”, a spus Nick Gotts, unul dintre angajații Ford care au folosit exoscheletul pe durata testelor inițiale din SUA.

Ford a înregistrat anul trecut la Craiova cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani, cu un profit net de 95,4 milioane lei și afaceri de peste 4,8 miliarde lei, după ce în anul precedent avusese un câștig de 29 milioane lei și o cifră de afaceri de 3,7 miliarde lei.

Compania a anunțat recent că va lansa în producție un al doilea model la Craiova, cu o investiție suplimentară de 200 de milioane de euro, confirmând informațiile avansate anterior de Profit.ro. Noul model se va adăuga producției actualei generații a SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport și motorului 1.0 EcoBoost.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
exoschelet
craiova
angajati
vesta mecanica
eksovest
ekso bionics