FOTO Muncitori SF: Audi va echipa angajații din două uzine cu un exoschelet

FOTO Muncitori SF: Audi va echipa angajații din două uzine cu un exoschelet
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 dec 2017

Audi lansează un program-pilot prin care introduce utilizarea exoscheletului pentru angajații din uzinele din Ingolstadt și Neckarsulm (Germania), cu argumentul că vrea să reducă din efortul depus de aceștia la ridicarea diferitelor piese grele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apărut ca o inovație medicală, pentru a ajuta persoanele cu probleme fizice, exoscheletul va fi utilizat de muncitorii care au de ridicat greutăți și de cărat diferite piese, eliminând astfel riscul de afecțiuni ale coloanei și mușchilor spatelui. În același timp, compani susține că exoscheletul va crește eficiența angajatului, care va putea ridica fără efort greutăți pe care în mod normal le-ar manevra cu dificultate.

Echipamentul exoscheletului cântărește 3 kilograme, fiind format dintr-o structură principală cu elemente distribuite de-a lungul corpului și conectate cu ajutorul unor legături. În acest fel, greutățile sunt preluate de pe zona coloanei și egal distribuite către mușchii puternici. În același timp, corectează poziția corpului permanent. Structura exoscheletului nu afectează libertatea de mișcare.

VIDEO&FOTO Dacia Duster 2, numai 3 stele la testele de siguranță EuroNCAP, la fel ca Kia Stonic, Toyota Aygo și Alfa Romeo Giulietta CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Dacia Duster 2, numai 3 stele la testele de siguranță EuroNCAP, la fel ca Kia Stonic, Toyota Aygo și Alfa Romeo Giulietta

Vinzent Rudtsch, șeful logisticii la Audi și cel care s-a ocupat de acest proiect, susține că ergoscheletul, așa cum este denumit în interiorul companiei, va menține performanțele angajaților în timp ce aceștia vor munci în condiții mai sănătoase.

Exoscheletul se află în faza pilot, în care este testat de angajați din diferite sectoare, acolo unde este necesară ridicarea de componente grele. Timpul de utilizare a crescut pe perioada testului de la două la șapte ore. Procesul este supravegheat de medici și de reprezentanții companiei Laevo, care a construit acest dispozitiv.

Audi și-a făcut un obicei din introducerea de astfel de dispozitive care ajută muncitorii, până acum fiind introduse deja în producție scaunul pentru linia de asamblare, numit și scaunul fără scaun, sau „mânușa prietenoasă cu încheieturile”, o orteză pentru mână.

FOTO Muncitori SF: Audi va echipa angajații din două uzine cu un exoschelet

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
exoschelet